Kā pagatavot aknas sīpolu- krējuma mērcē, pastāstīs māmiņa Olga Kovaļova.
Tātad nepieciešami produkti:
- Aknas 1kg
- 2 lielie sīpoli
- Milti
- 1 glāze piena
- 300gr krējuma
- eļļa
- Sāls,pipari
Pagatavošana:
Sagriežam aknu 1cm biezās šķēlēs,atklapējam no abām pusēm,uzbēram sāli un piparus(pēc garšas).
{pic:1}
Apvaļājam miltos,ielejam pannā elļu un liekam apcepties aknu šķēlītes no abām pusēm.
{pic:2}
Apceptās aknu šķēles liekam pīlē(ja nav var izmantot parasto grāpiti un sautēt uz plīts).
{pic:3}
Nomizojam,sagriežam sīpolus,un liekam uz pannas cepties,līdz tie kļūst zeltaini brūni.
{pic:4}
Tad pieliekam klāt 3 ēdamkarotes miltu,un apcepam,pielejam klāt pienu,un maisam,līdz mērce vienmērīgi sabiezējusi.Pievieno sāli un krējumu,visu apmaisa un ļau pasautēties 3min.
{pic:5}
Gatavo mērci pārlej pāri aknu šķēlēm,apmaisa,uzliek vāku,un liek cepeškrāsnī uz 30min.
{pic:6}
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
{pic:7}
Labu apetīti!
njammm,akninjas ir ljoti garshiigas,.,,,😀😀😀