Adām zeķīti 1 gadu vecai meitenītei

Adām zeķīti 1 gadu vecai meitenītei

02. Feb 2010, 14:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atklājot rokdarbu konkursu "Darinām skaistas lietas sev un saviem mīļajiem", pirmā savu darbiņu- zeķītes 1 gadu vecai meitenītei- ir iesūtījusi Ilze Bērziņa.

 

{pic:15}

Māmiņa Ilze Bērziņa

 

Zeķītēm vajadzīgs:

 

- 100% akrila dzija

- 3. izmēra adas

 

Musturs:

{pic:1}

 

Paskaidrojumi:

{pic:2}

 

Darba gaita:

{pic:3}

1. Uzņem uz 4 adatām 32 valdziņus.

 

2.  Vienu rindu ada labiski.

 

{pic:11}

 

3. 25 rindas ada mežģīņu rakstā.

 

{pic:4}

 

4. Sāk adīt papēdi. 2 adatas ada labiski, apgriež adījumu uz kreiso pusi un ada abas adatas kreiliski, atkal apgriež adījumu uz labo pusi un ada nocelto valdziņu rakstā. 1. valdziņu noceļ, 2. valdziņu izada labiski, 3. valdziņu noceļ utt.

 

{pic:5}

5. Papēdim 15. rindā kreisajā pusē 13. un 14. valdziņu saada kopā kreiliski, atstāj neizadītus 2 valdziņus, apgriež zeķi uz labisko pusi un ada tā, pat kā kreisajā pusē tikai labiski un atstāj 2 valdziņus beigas neizadītus. Atkal griež un kreiso pusi un ada līdz paliek 3 valdziņi. Trešo un otro atkal saada kopā un šoreiz paliek viens valdziņš neizadīts. Atkal griež uz labisko pusi un ada tā, pat. Ada līdz nepaliek neviens neizadīts valdziņš.

 

{pic:6}

6. Uz tām adatām, kuras adot papēdi netika aiztiktas, uzvelk papēža sānu maliņas 9 valdziņus.

 

7. Papēdīša pusē uz 2 adatām kopā jābūt 10 valdziņiem, bet uz sānu 2 adatām jābūt 17 valdziņiem uz katras. Tagad jāturpina adīt pa apli kā līdz papēdīša adīšanas uzsākšanai. Adīšanas laikā papēdīša 2 adatām, katrai pieliek 2 valdziņus no sānu adatām, līdz ar to sānu adatām jāpaliek uz katras pa 15 valdziņiem. Kā arī jāturpina rakstu adīt uz sānu adatām tos 16 valdziņus, kurus neaiztikām papēdīša adīšanas laikā.

 

8. Papēdīša adatas 7 valdziņus izada labiski, nākamās adatas 5 valdziņus izada arī labiski, tad 2 valdziņus saada labiski uz labo pusi, 16 valdziņus ada mežģīņu rakstā, 2 valdziņus saada labiski uz kreiso pusi, līdz adatas beigām ada labiski, nākamās adatas valdziņus ada labiski, pēcāk ada 4 valdziņus labiski 2 saada kopā uz labo pusi, un tā turpina līdz uz sānu adatām paliek 9 valdziņi un papēža adatām paliek 7 valdziņi. Tad sadala valdziņus tā lai uz visām adatām ir vienāds skaits 8 valdziņi.

 

9. Kad uz visām adatām ir vienādi 8 valdziņi, pēdiņas 2 adatas jeb 16 valdziņus ada labiskā adījumā, bet otras 2 adatas ada mežģiņu rakstā.

 

{pic:7}

10. Ada 24 rindiņas, skaitot no sānu maliņas.

 

11. Sāk adīt purngalu. Saada 2 valdziņus labiski uz kreiso pusi, ada labiskā rakstā līdz pirmās adatas beigām, ada arī līdz otrās adatas beigām, beigās 2 valdziņus saada kopā uz labo pusi, trešās adatas sākumā saada 2 valdziņus kreiso pusi, ada līdz trešās adatas beigām, ada arī līdz ceturtās adatas beigām, bet beigās 2 valdziņus saada labiski kopā uz labo pusi. Ada tā, līdz paliek uz katras adatas pa vienam valdziņam, tos savelk visus kopā.

{pic:8}

12. Zeķe gatava.

 

{pic:9}

 

13. Lai skaistāk izskatītos, var pievienot klāt lentīti.

04. Aug 2009, 15:20

Varbūt kāda māmiņa māk adīt zeķes ar 2 (3) adatām?