Acu ārsts ar katru minūti tuvojās šoka stāvoklim…

Acu ārsts ar katru minūti tuvojās šoka stāvoklim…

10. Feb 2012, 17:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā laikā Māmiņu Klubā bieži tiek apspriesta redzes pasliktināšanās problēma, okulistu pārbaudes, darba vietas aprīkojums utt. Parunāju ar draudzenēm un, kā izrādījās, viņas pilnīgi nezina, kas tas tāds antireflektorais optikas pārklājums.

 

Tieši šis fakts ierosināja mani padalīties ar Jums ar savu stāstu…

 

Esmu „četrace” jau no 14 gadu vecuma.. Apmēram 12 gadus nēsāju brilles un kontaktlēcas. Brilles ciest nevarēju un no paša sākta gala ļoti nopriecājos, kad ar 18 gadu vecuma sasniegšanu ārsts atļāva nēsāt man kontaktlēcas. 

Tā es no tām nešķīros veselus 8 gadus, nēsāju tās dienā un naktī pa 17 stundām (lai gan ieteicamais to nēsāšanas stundu skaits ir 8).

 

Tajā skaitā es aizrāvos ar krāsaino kontaktlēcu iegādi: man ir bijušas gan tumši brūnas, gan zaļas. Tādas var iegādāties pat Internetā bez ārsta rekomendācijām.

 

Jāatzīst, pati līdz tādam līmenim es nenonācu. Bet galvenais, ka kopumā tāds piedāvājums eksistē.

 

Starp citu, jauni cilvēki neņem vērā acu personīgās īpatnības, kuras vienam var būt mazākas, citam lielākas. Rezultātā gadās, ka kontaktlēcas pieguļ pārāk cieši, kas var novest pie skābekļa daudzuma samazināšanās, ja runa ir par tā piekļuvi acīm, tāpat tas var izsaukt arī pastāvīgu redzes pasliktināšanos.

 

Kopumā problēmas variējas no alerģijas līdz čūlas izveidošanās iespējai vai rētas izveidošanos uz acs radzenes, un infekcijas gadījumā redzes zaudēšana ir iespējama pat 24 stundu laikā.

 

Pie okulista uz pārbaudēm es negāju.. Ja es ieskrēju, tad tikai pārbaudīt savus „mīnusus”, kas auga ne uz to labāko pusi. Redze pasliktinājās, un es nonācu līdz atzīmei -3.

 

Pagājušajā gadā acis pastāvīgi bija sarkanas, pietūkušas, nogurušas, tuvojoties vakaram, acu priekšā viss bija kā miglā, un es nobriedu brillēm! Izlēmu, ka vismaz darbā, bet atpūtīšos no kontaktlēcām, un nēsāšu brilles.

 

Izlēmu pilnībā pārbaudīt redzi. Šajā etapā vēlos uzdot Jums jautājumu! Aizdomājieties!

 

KAD PĒDĒJO REIZI JŪS BIJĀT PIE OKULISTA? KAD PĒDĒJO REIZI PĀRBAUDĪJĀT REDZI?

 

Daudzi no mums vienaldzīgi izturas pret oftolmologa apmeklējumu, bet, iedomājieties, ja cilvēks vairs neredzēs? Viss tas ir vairāk kā nopietni! Piemērs tam – mans stāsts, kurš, par laimi, noslēdzās labi.

 

Manas acis tika pārbaudītas apmēram stundu un okulists ar katru minūti nokļuva arvien tuvāk šoka stāvoklim! Man paveicās – es laicīgi atnācu un redzes pasliktināšanās procesi man bija atgriezeniski!

 

Tieši dēļ tā, ka es pastāvīgi nēsāju kontaktlēcas, acis bija aizvērtas un tām nepiekļuva pietiekoši daudz skābekļa.. Tālāk, es neesmu eksperts un nevaru ar precizitāti paskaidrot, bet doma bija tajā, ka acis sāka apaugt ar vadiņiem, kas palielinājās.. Un, ja es būtu uzspļāvusi savai redzei, tad iznākums varēja būt ļoti skumjš.

 

Manā gadījumā viss gāja secen. Es ierados brīdī, kad man tiešām vienkārši bija jāatsakās no lēcām, kaut vai uz pusgadu un situācija uzlabojās.

 

Tagad esmu pilnvērtīga „četrace” :). Un ļoti ar to lepojos. Acis nesāp, un es jūtos lieliski.

 

Meitenes, neaizmirstiet par savu redzi, aizejiet pie okulista un pārbaudiet redzi!

 

Kas attiecas uz brillēm… Tagad ir visdažādākie varianti, kas pieejami briļļu lēcu pasūtīšanai, ir pat ar speciālu pārklājumu pret saskrāpēšanos, pret putekļiem utt., utt.

 

Galvenais, kas vajadzīgs, droši vien teju katram, ir antireflektorais pārklājums.

 

Pārklājums, kas aizsargās Jūsu actiņas, kad Jūs, piemēram, sēdiet pie datora.

 

Jums var būt ideāla redze, bet, ja Jūs pie monitora dienā pavadīsit ap 8 stundām un Jums pat nav laika atpūsties, kas būs ar Jūsu redzi, ja to neaizsargāsit?

 

Iesaku iegādāties brilles ar tādām lēcām, nežēlojiet sev un savai veselībai naudu, kura noteikti Jums būs pateicīga! Mums taču vēl jādzīvo un jādzīvo, un bez labas redzes pasaule kļūs nomācoša, pelēka un skumja!

 

P.S. Gada laikā mana redze ir uzlabojusies no -2,75 uz -2,25! :) 

 

Ksenija

 

- Tos var lietot pat tad, ja lieto kontaktlēcas

- Efektu pamanīsi praktiski uzreiz.

- Hyal Drop multi garantē trīs mēnešu sterilitāti un produkta kvalitāti pēc tā pirmreizējas atvēršanas.

- Pateicoties dozatoram, Hyal Drop multi pilieni ir ļoti ekonomiski un praktiski lietojami- pilieni ir ērti dozējami- viens, divi, trīs, cik vien Tev ir nepieciešami.

- Acu pilieni ir bez konservantiem