Māmiņa Ilze Lipska iesaka vēl vienu gardu recepti ābolu pankūkām ar ābolu ievārījumu.
Sastāvdaļas:
ievārījumam - āboli un cukurs
pankūkām - 2 olas, šķipsniņa sāls, ēdamkarote cukurs, piens vai ūdens un milti.
Pagatavošana:
Tātad - vispirms ir jāuzvāra ābolu ievārījums.
{pic:1}
Mums interesantākā daļa ir ābolu salasīšana.
{pic:2}
Tālāk jau visu dara mamma - sagriežu ābolus, uzberu nedaudz cukura,
{pic:3}
pavisam nedaudz ūdeni un lieku vārīties, regulāri apmaisot.
{pic:4}
Kā āboli izšķīduši, ievārījums gatavs, un liekam to burciņā.
Tālāk cepsim pankūkas.
{pic:5}
Bļodā liekam olas, pieberam šķipsniņu sāls, cukuru.
{pic:6}
Sakuļam.
{pic:7}
Pielejam pienu vai ūdeni.
{pic:8}
Samaisam un pieberam miltus.
{pic:9}
Un samaisam pankūku mīklu.
Šoreiz pankūku mīklai jābūt salīdzinoši biezākai, jo cepsim mazās pankūkas.
{pic:10}
Uz pannas uzlejam mīklu, veidojam mazas pankūciņas.
{pic:11}
Tad fiksi, ar ēdamkaroti, uz katras pankūciņas uzliekam ievārījumu.
{pic:12}
Un pārlejam tam pāri vēl mazliet mīklu.
{pic:13}
Apcepam no abām pusēm.
{pic:14}
Un pankūkas gatavas! Ievārījums jau ir klāt, un nekādas papildus piedevas nevajag!
gardās pankūkas😀😃
msanam dēlam arī mīļākais ēdiens-pankūkas,bet zaptes gan neēd ☹☹☹
gardās pankūkas😀😃
msanam dēlam arī mīļākais ēdiens-pankūkas,bet zaptes gan neēd ☹☹☹
Es bieži savam puikam cepu pankūkas. Tas ir tas, kas garšo.
Un ābolu ievārījumu vāru bez cukura, tā var labāk uzglabāt ilgāku laiku.