Ābolu- jāņogu želeja

Ābolu- jāņogu želeja

16. Mar 2010, 07:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Ilze Lipska bez tradicionālajiem ābolu ievārījumiem gatavo arī netradicionālākus, kura pamatā ir āboli.

 

Sastāvdaļas:

- 1 kg āboli

- litrs jāņogas

- 1 kg cukurs


Pagatavošana:
{pic:1}
Ābolus sagriež gabaliņos.
{pic:2}
Salasām jāņogas.
{pic:3}
Uz āboliem uzlej pavisam nedaudz ūdens, tā lai apakšā ir, pieber jāņogas,  un liek vārīties.
{pic:4}
Kad āboli ar jāņogām pašķīduši,
{pic:6}
beram klāt cukuru.

Gatavu pilda iepriekš sterilizētās burkās.
{pic:9}
Kad ievārījums atdzisis, aizskrūvē un nes uz pagrabu vēsumā.


Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"


 

Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!

 

3
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!