№14: Te būs laša uznāciens

№14: Te būs laša uznāciens

25. May 2012, 08:30 maijbite maijbite

Labdien!

Pieteicos konkursā ar domu dažādot savu ēdienkarti. Jāteic, ka tas ir izdevies! Zivju produkti mūsu mājās ir lielā cieņā (jūras asaris, siļķes, menca, tuncis u.c.), bet lasi tā pa īstam neesmu gatavojusi. Tikai tik, cik lašmaizītēs un laša vēderiņi zupā. Šonedēļ bija lieliska iespēja iepazīties ar lasi vairāk.

Devos uz lielveikalu "SKY" un tur varēju izvēlēties visādus lašus - nesālītus, mazsālītus, auksti un karsti  kūpinātus, laša filejas... Mana izvēle bija karsti  kūpināts lasis (ja nemaldos, noteikumos nebija teikts, ka tādu nedrīkst) un laša fileju.

Sev biju nosolījusies, ka neskatīšos citas receptes, kamēr nebūšu ielikusi savas receptes, lai nenošpikotu un neiespaidotos. Receptes domāju pati, bet nešaubos, ka kaut kur kāda līdzīga recepte atrodama.

Kad tika dots pirmais uzdevums, pamazām sāku domāt, ko varētu pagatavot. Galvā šaudījās dažādas idejas. BET liels BET bija ola, kur to likt?? Tādēļ veikalā izšķīros par to, ka viens no ēdieniem būs salāti, pie kuriem vārīta ola iet klāt. Par mērcīti uzreiz iedomājos, ka medus ar citronu labi saskanēs.  Salāti sātīgi, nākamajā reizē vēl pievienošu vairāk tomātu (šoreiz tomāts bija kā dekors + virsū majonēze) un varbūt kādu olīvi.

Burvīgo laša salātu recepti un pagatavošanu skatieties šeit:

{fotoblog:4602}

Piebilde: Burvīgie tāpēc, ka vīrs tā pateica, kad nogaršoja tos. :) Ceru, ka garšos arī Jums, ja kādreiz izdomāsiet pamēģināt.

Tā kā veikalā lašu izvēle bija liela, iegādājos arī laša fileju, kuru biju nodomājusi cept krāsnī. Šeit ar izdomu, kur likt olu bija grūtāk (kaut ko tomēr izdomāju, lai iekļautos konkursa noteikumos). Zināju, ka gribu marinēt lasi un cept krāsnī, nevis uz pannas. Sacīts - darīts. Recepte un pagatavošanas gaita fotoblogā:

{fotoblog:4611}

Piebilde: Laša filejai vispirms noņēmu ādu. Neiztiku bez starpgadījuma - zināšu, ka cepšanas sākumā jāliek follija, lai lasis nepaliek melns.

Klāt izvārīju rīsus, pievienoju dārzenīšus. Lasis bija saldskābens, varēja sajust gan citronu, gan medu. Man jau garšo viss, kas ir marinēts, tādēļ arī šis ēdiens tika atzīts par labu esam. Zinu, ka šādu lasi gatavošu vēl kādreiz.

Gan jau māmiņas būs ievērojušas, ka man patīk ātri un viegli pagatavojamas receptes ar vienkāršām un viegli  pieejamām sastāvdaļām.

1. ēdiens tapa ~ 30 minūtēs, bet 2. mazliet ilgāk, jo diennakti marinēju lasi, pati pagatavošana ilga ~ 45 minūtēm - 25 minūtes cepās lasis un 20 minūtes gatavoju pārējo.

Šaubījos par māksliniecisko noformējumu, bet dzīvojam, lai mācītos!

Lai labi garšo! :)

 

Maija

Šefpavāra pirmais uzdevums: pievienojies