18.10. STV: Atopiskais dermatīts, bērna stājas veidošanās, psiholoģiskā sagatavošanās analīžu nodošanai

18. Oct 2020, 09:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā iesākusies jūsu svētdiena? Nesteidzīgi, vai arī tieši otrādi - ar mazo haosu?

Lai arī kā būtu, arī šorīt TV ekrānos bija skatāms Māmiņu Kluba jaunais raidījums. Ja kādu iemeslu dēļ to neizdevās noskatīties, to vari izdarīt tagad!

Lielajā intervijā tikāmies ar dziedātāju Adrianu Miglāni, kura šī gada augustā sagaidīja ierodamies pasaulē savu pirmdzimto. Atklātā un sirsnīgā sarunā runājām par māmiņas lomu, izjūtām kļūstot par mammu un dzīvi kopumā.

Vai zināji, ka ar atopisko dermatītu slimo līdz pat 40% bērnu? Tāpēc raidījumā tikāmies ar dermatologu, lai uzzinātu, kas veicina atopiskā dermatīta veidošanos un kā tā gadījumā kopt bērna ādu.

Sievietei starp daudzajiem pienākumiem un darbiem nedrīkst aizmirst arī par savu veselību, tāpēc kopā ar Superbēbītes māmiņu Kristīni devāmies pārbaudīt viņas krūšu veselību.

Bērna stāja un gaita attīstās jau no dzimšanas, taču vecāku rokās ir lielas iespējas palīdzēt tai sekmīgi attīstīties vai arī tieši pretēji - to kavēt. Kā nepielaist kļūdas, vaicājām speciālistam.

Reti kurš bērns ar lielu prieku dodas uz vakcinācijas kabinetu, pie ārsta vai nodot analīzi. Tāpēc sarunā ar psihoterapeiti Diānu Zandi atklājām, kā palīdzēt bērnam psiholoģiski šim notikumam sagatavoties, kā arī uzzinājām, ko vecākiem nekādā gadījumā nevajadzētu darīt.

Kopā ar Māmiņu Kluba Tv raidījuma vadītāju Rūtu izmēģinājām ko jaunu - testējām, kādas sajūtas sniedz ziemas pelde. Bija stindzinoši, taču vienlaikus arī ļoti patīkami.

TV