18.novembris - Latvijas Neatkarības proklamēšanas diena: tev ir brīvdiena?

18.novembris - Latvijas Neatkarības proklamēšanas diena: tev ir brīvdiena?

18. Nov 2016, 00:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1918.gada 18.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Šī diena Latvijā ir svētku diena – nestrādā valsts iestādes un lielākā daļa privāto uzņēmumu, notiek dažādi pasākumi visas dienas garumā.

18.novembris ir Latvijas dzimšanas diena – lai arī vēl nebija nospraustas valsts robežas, apņēmīgu nacionālistu grupa šajā dienā 1918.gadā proklamēja neatkarīgu Latvijas valsti. Vēl vairākus mēnešus pēc šī drosmīgā soļa norisinājās karadarbība – Krievijas impērija negribēja zaudēt nozīmīgu teritoriju. Taču joprojām tieši šī diena ir katram latvietim pati nozīmīgākā valsts svētku diena.

18.novembrī visas dienas garumā notiek dažādi pasākumi visā Latvijā. Rīgā svētku svinības sākas dienas pirmajā pusē ar svinīgo gājienu un ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, tajā piedalās arī Latvijas valsts prezidents un citas valsts augstākās amatpersonas.

Pēcpusdienā 11.Novembra krastmalā notiek svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde, vakarpusē pilsētā notiek lāpu gājieni. Svētku diena Rīgā noslēdzas ar krāšņu uguņošanu virs Daugavas.

18.novembrī sabiedriskais transports Rīgā bez maksas!

Vai tev šodien ir brīvdiena?

Māmiņu Klubs

Saulite21 Saulite21 18. Nov 2016, 21:29

Man ari brivs

Ilvija82 Ilvija82 18. Nov 2016, 12:35

Esam mājās!

anuxe anuxe 18. Nov 2016, 08:28

Nu, esmu BKA, līdz ar to man noteikti ir brīvdiena 😃 Bet arī ja strādātu, mēs svētku dienās nestrādājam, arī vīrs ne. Beidzot mums visiem ir darbs, kurš svētku dienās dod brīvu 😀 Kādriez vīrs strādāja darbā, kr nevarēja zināt kāds iekritīs grafiks un bieži vien viņš pa svētkiem strādāja. Tagad varam svētkus pavadīt kopā 😀