17.01. STV: Ogas bērna piebarojumā, autokrēsliņa izvēle, sausas ādas kopšana

17. Jan 2021, 10:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba jaunā TV sezona pamazām sāk ieskrieties - vēl pirms nedēļas šajā gadā tikāmies pirmo reizi, bet nu jau kārta otrajam raidījumam. Vai jau esi paguvusi to noskatīties?

Ja kādu iemeslu dēļ tomēr 17.janvāra raidījumu esi palaidusi garām, vai arī vēlies to noskatīties atkārtoti, mūsu portālā to vari izdarīt sev jebkurā ērtākajā laikā.

Lielajā intervijā tikāmies ar Rūtu Reiniku - Preisu, kura aizvadītajā gadā kļuva par māmiņu savam pirmdzimtajam. Sarunas, protams, par ikvienai jaunajai māmiņai aktuālajiem jautājumiem, un to, kā Rūta jūtas mammas lomā.

Iegādājoties bērna autokrēsliņu, ir vērts ņemt vērā dažus svarīgus priekšnosacījumus. Tāpēc šodien raidījumā tikāmies ar speciālisti, kura ieteica ne tikai to, kā bērnam izvēlēties atbilstošāko autokrēsliņu, bet arī pastāstīja, kā bērnu pareizāk ģērbt, lai ziemas pārbraucienos nebūtu pārlieku karsti.

Skaistais ziemas laiks līdzi nes sausu, niezošu ādu. Dermatoloģe raidījumā skaidroja, kādi vēl faktori izraisa sausas ādas rašanos, kā arī dalījās ar padomiem, kā kopt ādu, ja tā tomēr kļuvusi sausa.

Kad mazais jau ar interesi vēro, kā tētis un māmiņa ietur maltītes, iespējams, ir pienācis laiks, lai arī viņš iepazītos ar pirmo piebarojumu. Ārste dalījās padomos, no kāda vecuma piebarojums ieteicams, kā arī pastāstīja, ko darīt situācijās, kad ar ogām un augļiem bērns būtu jāiepazīstina gada aukstajā laikā, kad Latvijā nav pieejama vietējā raža.

TV