100 vasaras dienas: 3.diena

100 vasaras dienas: 3.diena

26. May 2016, 23:56 IlvaV IlvaV

Kad tad, ja ne tagad, kā arī visu vasaru ėst zaļumus kaudzēm? Man šķiet, no tā vien varētu pārtikt: kraukšķīgie romiešu salāti, rûgtenie violetie lapu salāti, skābenes, maigie spināti, drusciņ asā rukola, kas latviski, starp citu, tiek dėvēta par pazvērīti. Tāpat visdažādākie garšaugi, dilles, lokus, pētersīļus, kinzu, baziliku uc.ieskaitot. Tomāti, gurķi, redīsi, jaunās bietītes ar visiem kātiņiem un lapām, gaiši zaļās jaunās kāpostgalvas. Tas viss dabūjams tirgü.

Kaut pati šo to esmu sasējusi un sastādījusi, visu, protams, izaudzēt nevar, pie tam tik agri, vasaras sākumā. Tāpēc mans iknedēļas brauciens ar velosipėdu ved uz Rīgas Centrāltirgu, kur nu jau savi pārdevėji izkristalizėjušies. 

Šovakar no pārvestajiem labumiem tapa svaigie salāti ar olīveļļu un cepta bute, ko meitene manā acu priekšā veikli iztīrīja un sagrieza, tā kā man atlika to vien ātri sacept. Dillītes pārkaisīju pāri, un visi ēda, ka prieks. Arī mazā meitiņa ir liela zivju mīļotāja. Veikalā tādu praktiski nav, tāpėc-dodieties uz tirgu!:)

 

lauvinja lauvinja 27. May 2016, 10:20 IlvaV

Nav jau par ko brīnīties -mazajos tirdziņos pircēju ir krietni mazāk, ienākumi pa dienu nesalīdzināmi, bet pārdevēja darba izmaksas ir vienlīdzīgas, tāpat kā produktu pašizmaksa ...

Lētāk ir vien tad, ja pats brauc pie zemnieka pakaļ.

lauvinja lauvinja 27. May 2016, 10:18

Attiecībā uz pārtikas iegādes iespējām un sirtimenta pieejamību - jo lielāka pilsēta jo lielāks piedāvājums, zemākas cenas un iespēja sameklēt labas lietas uz akcijām, ja nepieciešams taupīt.

IlvaV IlvaV 27. May 2016, 08:35 Ilvija82

Es par to vienmēr esmu brīnījusies, kāpėc, piemēram, Saulkrastu tirgū, kur manai mammai bùtu ėrtāk iepirkties, viss ir daudz dārgāk, principā kosmosa cenas. Pat manā Ziepniekkalna tirgū, kas ir 4 km no centra, pārsvarā viss maksā divreiz dārgāk. Par zivju skopo piedāvājumu saprotu, jo ļaudis priekšroku dod cūkgaļai. Toties ārpus Rīgas, it sevišķi ciemos, laukos, var sarunāt cilvėku, no kura pastāvīgi iegādāties visu nepieciešamo. Vai kaut ko pašam audzėt, kas Rīgā daudziem nav iespējams, jo dzīvo kastītēs. Bet principā piekrītu, ka iespėjas Rīgā, lai cik tas jocīgi attiecībā uz izaudzėto nebūtu, ir lielākas.

Ilvija82 Ilvija82 27. May 2016, 08:06

Cik jauka priekšrocība ir rīdziniekiem....