10 patiesības par mammas lomu no tēta skatupunkta

20. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ne tikai mammas un bērni novērtē mammas lomu, to redz arī tēti un ir tēti, kas izdara par to secinājumus.

1.Viedums ir būtiskāks par zināšanām

Kā vecāki mēs daudz ko bērnam mācām un lai gan fakti ir laba lieta, mazajām sirsniņām visbūtiskākā ir mūsu sirds gudrība.

2.Būt pēdējai ir normāli

Neatkarīgi no tā, vai runa ir par ēšanu, gatavošanos iziešanai ārā vai ko citu, mamma visbiežāk to dara pēdējā, vispirms parūpējoties par pārējiem. 

3.Darāmie darbi nekad nebeidzas

Mammai nav tāda brīža, kad nebūtu, ko darīt. Protams, var būt tikšanās ar draugiem un sarkanvīna glāze, kad bērni ir aizmiguši, bet sievietei kā mammai vienmēr būs darbi, ko apdarīt, izdarīt un jau atkal darīt.

4.Mīlestība ir slepenais ierocis

Neapšaubāmi, ir labi apgūt dažādas vecāku prasmes, apmeklēt kursus, lasīt grāmatas, bet tam visam ir jāiet caur pašas māmiņas sirdi. Un labākais sabiedrotais šajā ceļā ir tieši mīlestība.

5.Cīņa par mammas mīlestību

Audzināšana laiku pa laikam ir ļoti grūts darbs. Reizēm gribas to visu palaist pašplūsmā, tomēr robežas un konsekvences ir svarīgas. Un būtībā tas, par ko cīnās bērni ir mammas mīlestība. Viņiem ir svarīgi to izjust.

6.Šī ir vislabākā diena

Mammas iecienītais teiciens. Dažreiz gribas pārlaist kādas dienas pāri, cerot uz labākām dienām nākotnē. Bet vienīgā īstā diena ir šodiena, tāpēc tā ir vislabākā.

7.Uztraukums neietekmē iznākumu

Mammas ļoti satraucas par saviem bērniem, īpaši par bērniem. Tomēr mammas saprot, ka viņu uzdevums nav satraukties par bērniem, jo uztraukums nemaina iznākumu. Mammas uzdevums ir būt ar saviem bērniem un parādīt ceļu, pa kuru iespējams iet.

8.Uzticēšanās ir ļoti būtiska

Kad bērni kļūst par pusaudžiem, vecāki paliek otrajā plānā un tad vissvarīgākā ir uzticēšanās – gan bērniem ir jāuzticas vecākiem, gan vecākiem ir jāuzticas bērniem. 

9.Katrs gads ir īpašs

Reizēm liekas, ka visskaistākais laiks bija, kad bērniņš bija pavisam maziņš, tomēr skaists ir katrs bērna piedzīvotais gads, redzot, kā bērni aug, pieaug un kļūst patstāvīgi.

10.Būt mammai – tas ir ļoti īpaši

Par mammas lomu neviens nemaksā un mamma arī neprasa, lai par to maksātu. Mamma vienkārši no sirds ir mamma. Būt par mammu, tas ir ļoti īpaši. Tas ir liels gods.