„Kubo un divas stīgas” nav parasta multfilma

„Kubo un divas stīgas” nav parasta multfilma

15. Oct 2016, 18:41 lauvinja lauvinja

Paldies Māmiņu klubam par iespēju apmeklēt šo multfilmu „Kubo un divas stīgas” – biju kopā ar savu 9 gadīgo puiku un mums abiem patika. Bet tagad visu pēc kārtas.

Apraksts Forum Cinema mājas lapā par multfilmu vēsta: „Atjautīgais un labsirdīgais zēns vārdā Kubo dzīvo nelielā piejūras pilsētā, un viņam patīk stāstīt citiem dažādus stāstus un spēlēt uz japāņu mūzikas instrumenta - sjamisena. Kādu dienu viņš nejauši atbrīvo pagātnes garu, kurš senas atriebības dzīts, sāk vajāt zēnu. Kubo dodas ceļā, lai rastu padomu, kā uzveikt ļaunumu. Viņš sastop Pērtiķieni un Vaboli, un nu visus trīs gaida neparasts piedzīvojums. Viņu uzdevums ir izglābt Kubo ģimeni un atklāt senu noslēpumu – kādēļ gāja bojā viņa tēvs, pasaulē dižākais samurajs. Ar maģiskā mūzikas instrumenta sjamisena palīdzību Kubo stāsies pretī naidniekiem, lai atklātu dzimtas noslēpumu, atkal apvienotu ģimeni un piepildītu savu likteni.”  Filmiņas trilleris bija gana aizraujošs un atraktīvs.

Šorīt, drukājot biļetes, pamanīju atzīmi – līdz 7 gadiem neiesakām. Uz brīdi aizdomājos, nez kāpēc tāds uzraksts, bet noskatoties multfilmu teikšu tā – multfilma mazākiem tiešām nav īsti piemērota, jo tas ir kā stāsts, kurš liek aizdomāties par daudzām lietām un notikumiem mūsu dzīvē, par vērtībām, kas ir šajā dzīvē. Šī multfilma liek domāt līdzi! Mazie vienkārši ir par mazu, lai to saprastu.

Multfilmā dziļdomīgi cauri vijas  paaudžu attiecības un to svarīgums – mums ikvienam ir svarīgi zināt no kurienes nākam, iepazīt savus vecvecākus un mācīties no viņiem gudrību un viedumu. Apjaust savu nemirstī bu un to, ka mūsu attiecības ar aizgājušajiem nebeidzas ar brīdi, kad kāds nomirst un nomirt ir tik pat dabīgs process kā piedzimt. Diemžēl reizēm mēs to aizmirstam.

Ļoti aizdomāties lika filmiņas beigas, kur tiek parādīts, ka daudz kas ir atkarīgs no tā, ko mēs par sevi domājam un kādu mūs redz un vēlas redzēt citi.

Multfilmiņa sniedz lielisku iespēju pēc tam kopā ar bērnu pārrunāt daudzus svarīgus dzīves aspektus un notikumus. Tiešām iesaku!