Ziemassvētku vecītis nav?! IR!!

Ziemassvētku vecītis nav?! IR!!

03. Dec 2014, 00:53 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Ziemassvētki klauvē tepat jau pie durvīm un vismaz mūsu mājās brīnumi jau ir sākuši notikt- katru dienu maza dāvaniņa,ko rūķis,apraugot bērnus,atnesis, vakaros lasām Ziemassvētku stāstus, sākam gatavot apsveikumu kartītes, dzeram kakao ar putukrējumu (ak,paldies,kas izgudroja pūšamo putukrējumu flakonos:)), sapņojam un runājam, kādi rūķi varētu izskatīties un kā tad viņi galu galā var tikt iekšā mājās,lai varētu atstāt dāvaniņu, ko nākamajā rītā bērniem atrast.. 

Mani bērni jau sāk pieaugt un tagad esmu uz tādas kā robežas- mazā pirmklasniece Daniela vēl nedaudz tic Ziemassvētku vecītim un rūķim, ar acu kaktiņu skatoties uz mani, ko un kā es teikšu, kad meita stāstīs par šo netveramo brīnumu. Es tiešām izbaudu šo sajūsmu, šo neziņu,kas ir meitā saistībā ar svētkiem un šajā gadā viņa ļoti,ļoti vēlas satikt ZIemassvētk vecīti, to īsto,protams, jo iepriekšējos divos gados tas nav izdevies... 

Bet trīsgadīgais dēlēns tieši šogad ir ielecis tajā posmā, kad interesē viss- piparkūku cepšana, zeķes piekarināšana, skatīšanās pa logu,gaidot, vai tik nenāks rūķis. Arī no rītiem no gultas šajā nedēļā bērnus nevajag mudināt un steidzināt- šajā brīnumu laikā,kad var notikt jebkas, bērni paši izlec no gultas un paši skrien pie Adventes kalendāra, lai apskatītu maisiņu, ko rūķis atnesis šajā reizē!

Šī gaidīšana ikdienas kašķus, nebūšanas, kreņķus par skolas darbu kalniem, istabas kārtošanu noliek nedaudz maliņā! Tādos brīžos pie sevis nodomāju- ak, cik feini būtu,ja arī ikdienā varētu piesolīt rūķi,kurš skatās bērnu darbus un nedarbus!

Lai brīnumi notiek arī jūsu mājās! Gaidīsim svētkus kopā!

Kristīne, divu bērnu mamma

Vai jūsu bērni tic Ziemassvētku vecītim? Kā jūs jau esat sākuši gatavoties svētkiem?

lauvinja lauvinja 03. Dec 2014, 21:02 mummie

Bērni parakstīja un ņēmāt par pilnu? Es vēl būtu jandāliņu uztaisījusi, jo vecākus bija jāatrod uz līdzenas vietas pirms vispār nopratināt! Un lai sniedz tiesā un pasjaidro KĀPĒC nopratina bērnus bez vecāku klātbūtnes? vai ir pierādījumi - video, liecinieki, viss fiksēts rakstiski. Tad ar tiesa lemtu kā būt! Un nav vienkārši pierādīt tiesā, ka tas darīts tīšām , kas ir vienīgais iemesls, kaut ko likt maksāt (piem paklupšana nav tīša ar nodomu radīta pudeļu sagraušana), tomēr iebaidīšana darbojas labāk.

Bez tam tiesā, jūs mierīgi varētu celt pretprasību par to, ka preces (pudeles) nav izvietotas gana droši, lai bērni tās nejauši negribot nenogrūstu un nedod dievs nesavainotos!

Riebj bodes, kas darbojas uz iebaidīšanas pamata!

03. Dec 2014, 21:02

patiesībā, visu ko vajag, tā ir veselība un ģimenes tuvums 😀

03. Dec 2014, 20:53

kādi planšetnieki, kādi viedtalruņi.. vai tad bērna tādus sū... vajag, nedomāju gan.. tad jau labāk kādas uzdevumu grāmatas uzdāvināt..

lauvinja lauvinja 03. Dec 2014, 18:26 mummie

Starp citu par apgāztiem plauktiem un saplēstām precēm - veikalos precēm ir jābūt izvietotām tā, lai tās nevarētu nejauši apgāzt. Līdz ar to, kamēr bode nav peirādījusi, ka tu vai tavs bērns to ir izdarījis tīšām (un to var izradīt divos veidos vai nu pasai atzīt, ka esi to draījusi tīšām vai caur tiesu), tikmēr par kompensāciju bode var aizmirts. Jā, var mēģināt iebiedēt, bet katram jāmācās par savām tiesībām pastāvēt 😉

Nedomājiet, ka tā ir tikai teorija - es pati esmu savā laikā nejauši nogāzusi burķeli bodē, kura sašķida uz grīdas, uz veikala vadības un apsarga brēcienu, ka jāmaksā, atteicu, ka nav problēma - saucam policiju, rakstam iesniegumu un virzam uz tiesu. Lieki piebilst, ka bode policiju saukt negribēja viss.

lauvinja lauvinja 03. Dec 2014, 18:23

Es gan teiktu nevis nav naudas zs vecīti, bet rūīem ir tik daudz draba un nav izejvielu, lai planšeti pagūtu uzgatavot 😃

vikinja25 vikinja25 03. Dec 2014, 17:59

manai meitiņai 5 gadi, ari sauc Daniela 😀,viņa tic vecitim(ari vestuli uzrakstija, ko gribetu sev un mazam bralitim,protams tetim un mammai ari).meitai nopirkts tads šokolades kalendars,katru ritu taisa vaļa lodziņu-aped šokoladiti un skaita cik ilgi jagaida lidz z-svetkiem 😀 bernam tads liels prieks.jau nevar sagaidit ,kad brauksim eglitei pakaļ.Deļiņš noteikti šogad ari gribes pievienoties eglites rotašanai un piparkukas cepšanai.

lauvinja lauvinja 03. Dec 2014, 11:28

Mūsmājās pamazām ienāk svētku sajūta - nolikām redzamā vietā adventes vainagu, cepām piparkūkas, rotājām. Zeķes protams ir izkārtas.
Par vēlmēm un vēstuylēm ziemassvētku vecītim, šogad manējie ir noslinkojuši, līdz ar to ko nu vecītis sagādās, to būs jāņem par labu.

mamma27 mamma27 03. Dec 2014, 08:59

Manējie šogad arī kā iepriekšējos aktīvi😀 Adrians nav ne gulēt jāliek,ne no rīta jāceļ.Jo zin,ka ātrāk aizies gulēt,tiks pie kāda pārsteiguma no rūķa. Denīze tikai sāk saprast,kas tā zeķe ir. Šorīt jau prasīja- kur mana zeķe?! Tādat viss notiek!
Es domāju,ka teikt ka vecīša nav-nevajag vispār. Kad nāks laiks sapratīs. JO galu galā- IR vecīts. Somijā,tas īstais un vienīgais. Pie tā kādraiz gribētos aizbraukt ciemos.😉 Jo brīnumu ikdienā ir maz,un kāpēc gan liegt bērnam šo prieku!

maijbite maijbite 03. Dec 2014, 08:49

Mana meita (4 gadi) tic Ziemassvētku brīnumam, vecītim. Lai jaukāks svētku gaidīšanas laiks uz logiem uzlīmējām svētkiem atbilstošas uzlīmes, ir arī zeķe, kurā rūķis liek dāvanas, kuras apskatīsim Vecgada vakarā, jo Ziemassvētkos tāpat būs daudz... Ir arī Adventes maisiņi, kuros katru dienu ir kāds mazs pārsteigums.

Daniela arī tic Ziemassvētku vecītim un es kkā parasti, rakstot vēstuli,novirzu viņas domas un iesaku, ko viņa varētu gribēt 😀 Mums,paldies Dievam, vēlmes tādas piezemētas un ir iespēja izpausties, ne datorus, ne telefonus neprasa😀