Slapjie Ziemassvētki aizvadīti un pēcsvētku diena sagaidīta ar baltu sniegu!:)
Svētki aizvadīti mierīgi ģimenes un draugu lokā.
Šogad, kā katru gadu pirms Ziemassvētkiem tika ceptas piparkūkas un riekstiņi ar iebiezināto pienu.
Riekstiņiem ir dažādas receptes, bet mēs jau daudzus gadus cepam pēc šīs receptes:
Sastāvdaļās:
1) 250 g sviests
2) 1 glāze cukura
3) 2 olas
4) 2 glāzes miltu
Pildījumam:apmēram 1,5 bundžiņas vārīts kondensētais piens
Pagatavošana: istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu, sakuļ ar cukuru. Kad masa sāk palikt gaišāka, liek klāt olas un visu turpina kult, līdz nav vairs jūtami cukura graudiņi. Tad tālāk pievieno miltus, visu kārtīgi izmaisa tad izmīca un liek nostāvēties ledusskapī apmēram stundu-divas.
Kad mīkla nostāvējusies, pirms likšanas formītēs, to vēlreiz pārmīca. Pirms likt mīklu, formiņas nedaudz iesmērē ar sviestu.
Cep 200 grādos ap 7-10 minūtēm.
Kad riekstiņi atdzisuši, ņem ārā un smērē ar vārīto iebiezināto pienu vai arī ēd tāpat. Garšīgi, kraukšķīgi cepumiņi. Žēl tik, ka ātri pazūd no bļodas!:)
Jaungada svētku galdam noskatītas šādas idejas: