Žagarkalns: Nodarbība № 2

Žagarkalns: Nodarbība № 2

20. Feb 2014, 10:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Un tātad, plkst. 11:00 no rīta, svētdienā man bija jāsākas otrajai nodarbībai. Atbraucām ap desmitiem no rīta un jau pusvienpadsmitos es devos uz mazo kalniņu, lai atcerētos apgūtās kustības. Baiļu nebija, tāpēc viegli laidos lejā pa kalniņu. Kopumā, tā arī es trenējos līdz brīdim, kad atnāca mūsu instruktors.

Slēpošanas zinībās pašā sākumposmā ir svarīgi apgūt vairākus pamata paņēmienus:

- iešana ar slēpēm;

- bremzēšana;

- pilnīga apstāšanās jebkurā brīdī laižoties lejā pa kalnu;

- pakāpeniska laišanās lejup pa kalnu jeb zigzaga pagriezieni.

20140218225448-65675.jpg

Pirms otrās nodarbības man piekliboja vien pēdējais punkts, viss pārējais tika apgūts, un visu zināju uz 5!

Bet ar šiem pašiem zigzagiem gan man gāja grūti! Tie nekādi man negribēja izdoties! Bet es ļoti centos un jau pēc stundas es samērā pārliecinoši valdīju pār savu ķermeni. Kā apbalvojums bija instruktora atļauja laisties lejā pa nākošā sarežģītības līmeņa kalniņu.

20140218225513-52364.jpg

Laiks paskrēja nemanot, treniņš tuvojās beigām. Mēs devāmies pusdienot. Un te mani apciemoja kāda ļoti uzbāzīga doma - laisties lejā pa pirmo nopietno kalniņu! Es no šīs domas nekādi nespēju atbrīvoties un pēc pusdienām devāmies uz lielo kalniņu.

Man paveicās! Es satiku savu instruktoru un viņa jaunos skolniekus, kas ļāva man iekārtoties aiz viņiem astītē un lēnām sākt savu pirmo nopietno nobraucienu!

Mēs laidāmies lejā lēni, rūpīgi zīmējot zigzagus. Man bija grūti - nogurums un pusdienas darīja par sevi zināmu. Kājas nodevīgi trīcēja.. Zigzagi neizdevās pietiekoši labi, un es tāpēc uzņēmu ātrumu.

20140218225554-74287.jpg

Tādos brīžos galvenais ir izturība, elpošana un kontrole pār savu ķermeni. Man šķita, ka šis kalns vienkārši nebeigsies! BET ES SLĒPOJU! PIRMO REIZI! NENOKRITU UN NEKUR NEIETRIECOS!

Lepnums mani pārņēma. Veiksmes spārnota es nolēmu laisties lejā vēlreiz! Otrā reize bija mazāk veiksmīga, es netiku līdz pašam galam un nogāzos. Bet tik un tā, tas nemaz nesalauza manu garu - ES SEV NOTICĒJU, UN SAVIEM SPĒKIEM ARĪ!

Paldies liels Žagarkalna instruktoriem par iespēju apgūt šīs iemaņas, mēs noteikti savu apmācību turpināsim, un esmu pārliecināta, ka slēpošana tagad kļūs par neatņemamu mūsu ziemas izklaižu sastāvdaļu!

Aļona