Māmiņas Annas dienasgrāmata: Viens no vissvarīgākajiem enurēzes likumiem – nenosodīt!

Māmiņas Annas dienasgrāmata: Viens no vissvarīgākajiem enurēzes likumiem – nenosodīt!

10. Sep 2013, 12:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā jau iepriekš rakstīju – ja gultā slapināšana ieilgst, brīžiem ir grūti to izturēt. Bet tas ir ļoti svarīgi – NENOSODĪT BĒRNU par to, ka viņš ir piečurājis gultu. Nosodīšana ne pie kā laba neved. Man patika, kā tas homeopāts Māmiņu kluba raidījumā teica, ka ja cilvēkam ir bail, tu taču nekliegsi viņam virsū, domājot, ka ar kliegšanu viņa bailes aizdzīsi. Tāpat ar enurēzi, kliedzot virsū bērnam, kauninot un nosodot viņu, nekādi nevarēs panākt, ka viņš nečurā aiz bailēm no jums gultā.

Bet kā izturēt? Vienīgais, ko man dažreiz neizdevās noslēpt – nopūta („ar domu jau atkal”), kad jau sestā nakts pēc kārtas, slapja. Centos gan kontrolēt sevi, jo bērns taču šo nopūtu dzird un saprot. 

Šeit gan ir labs risinājums. Māmiņu Kluba reklamētās DryNites. Gulta nav slapja, un vecākiem mierīgāks prāts, kā arī bērnam nav jāguļ slapjā gultā vai jāiet un jāsaka – man slapja gulta. Arī viņam taču neērti, īpaši, ja mājās mazāks brālītis vai māsiņa, kuri čurā autiņbiksītēs, un ir zināms, ka tā dara tikai bērni.

Interesanti gan ir tas, nezinu vai visi neirologi tā saka, vai tikai tas, pie kura bijām mēs, ka tādas uzsūcošās biksītes NEDRĪKSTOT VILKT NEKĀDĀ GADĪJUMĀ, jo citādi problēmu nekad neatrisināšot. Kurš viņiem piemaksā par šo antireklāmu? Veļas pulveru ražotāji vai arī elektrības rēķinu piestādītāji? Bet:

  1. Kurš cilvēks visu mūžu čurā gultā? Tad tikai varētu apgalvot, ka problēmu NEKAD nevarēšot atrisināt.
  2. To gan neirologs atzīst, ka svarīga ir emocionāla pašsajūta. Un, ja tādu var iegūt ar šīm biksītēm, tad kā tās var būt sliktas un traucēt risināt problēmu?
  3. Galu galā, bikšeles patiešām ir ērtas, neuzkrītošas, un bērns jūtas labāk, ka var diskrēti izmest biksītes, nevis jānes gultas veļa uz veļasmašīnu.

20121128173408-44521.jpg

Meklē atbalstu, noderīgus ekspertu padomus:

www.bernuenureze.lv