Vienīgais bērns – perfekcionists, jaunākais – fantazētājs. Bērnu secība ģimenē un raksturs

Vienīgais bērns – perfekcionists, jaunākais – fantazētājs. Bērnu secība ģimenē un raksturs

21. Aug 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērna vieta ģimenes hierarhijā ieraksta bērna identitātē noteiktas iezīmes. Tas ir tāpat kā ar ģenētisko kodu, kas cilvēkam”piešķirts”- patīk viņam tas vai vai nē. Šā jautājuma izpēte norisinās jau no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, un ir zinātniski pierādīts, ka papildus izglītībai, iedzimtībai, bērnu “dzimšanas kārtība” ģimenē spēcīgi ietekmē viņu personību.

Vienīgais bērns

Vienīgie bērni ģimenē visu dzīvi izjūt nepieciešamību prast pašam par sevi pastāvēt un noteikti gūt panākumus. Viņi parasti ir perfekcionisti. Vienīgajam bērnam ir ļoti svarīgi saņemt atzinību no abiem vecākiem un pārējiem sev nozīmīgiem cilvēkiem.

Vecākais bērns

Bērniem, kuriem liktenis ir lēmis būt vecākajiem ģimenē, vienmēr izjutīs vislielāko morālo spiedienu. No viņiem vienmēr vecāki, vecvecāki un pārējie ģimenes locekļi dzīvē gaidīs visvairāk. Bet ir novērota likumsakarība: jo vairāk ģimenē dzimst citi bērni, jo mazāk prasīgāki vecāki kļūst pret savu pirmo atvasi. Tomēr vecākie bērni visbiežāk dzīvē sasniedz izvirzīto mērķi, izjūt atbildību un viņiem patīk būt līderiem.

Vidējais bērns

Vidējie bērni ir ļoti uzticīgi, veidojot attiecības. Varētu teikt, ka nereti viņi ziedojas attiecībām. Tādēļ, ka vidējie bērni jau sākotnēji ir pieraduši pie kompromisiem. Viņi ļoti augstu vērtē draudzību gan jaunībā, gan brieduma gados.

Jaunākais bērns

Jaunāki bērni ir ļoti apdāvināti, izgudrotāji, lieli fantazētāji ar bagātu iztēli. Tajā pašā laikā pastarīši mēdz “sacelties”, lai visiem spēkiem iegūtu tikpat daudz apkārtējo uzmanības kā vecākais bērns. Jaunākie bērni ir ļoti sabiedriski, viegli komunicē, taču var būt arī manipulatori.

AVOTS: Skaties.lv/ marketium.ru

Kāda ir tava pieredze un novērojumi?

Māmiņu Klubs