Trīs jaunas grāmatas bērniem un pusaudžiem no izdevniecības "Lauku Avīze"

Trīs jaunas grāmatas bērniem un pusaudžiem no izdevniecības "Lauku Avīze"

18. Feb 2017, 21:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā trīs grāmatas gados jaunākajiem lasītājiem - "Ezītis, kurš mīlēja slepeni", "WhatsApp meitenes" un "Dodža kronis", kas ir piektā grāmata sērijā "Agata Mistērija".

20170219215853-99366.jpg

Pavisam mazajiem lasītājiem iznākusi grāmata "Ezītis, kurš mīlēja slepeni". To sarakstījis un ilustrācijas zīmējis lietuviešu autors Daiņus Šukis. Ezītim Dadzim nav miera ne tādēļ, ka reiz viņš devies karā un nokritis no zirga, bet gan tādēļ, ka viņš ir slepeni iemīlējies! Ko gan tādu lai ezītis izdara, kas liktu iemīļotās govs Pelenonas sirdij pukstēt straujāk?! Slepenajam pielūdzējam palīgā steidzas kaķis Pičus, mājas sargs Lords, ruksis Polinēzijs un citi jautrās lauku sētas iemītnieki. Brīnišķīgs, asprātīgs un intriģējošs stāsts bērniem lasīšanai savā nodabā un kopā ar vecākiem. Jauko stāstu no lietuviešu valodas tulkojusi Madara Skudra.

 20170219215902-18875.jpg

Savukārt pusaudžu meitenēm vecumā no 12 līdz 16 gadiem noteikti būs interesants jaunais Bārbeles Kercdorferes romāniņš  "WhatsApp meitenes".

Grāmatas galvenās varones Marija Linna un Manū ir tikpat saderīgas kā vaniļas saldējums ar avenēm un abas labākās draudzenes WhatsApp čatā apspriež visu, kas notiek viņu dzīvē, - prieku, bēdas, dusmas, šaubas un mīlestību. Turklāt visa grāmata ir sarakstīta jauniešiem tik saprotamajā un vieglajā čata formā. Grāmatu no vācu valodas tulkojusi Irīda Miska.

Marta Kalniņa (15 gadi, mācās 9. klasē patīk lasīt, radīt un slēpot): "Grāmatu izlasīju ļoti, ļoti ātri. To bija viegli lasīt, un visu varēja saprast. Grāmatas sižets bija aizraujošs. Tajā bija arī daži pārsteidzoši momenti. Man patika formāts, kādā grāmata uzrakstīta, viss stāsts par abām draudzenēm ir uzrakstīts čata formā. Man tas bija kaut kas jauns un interesants. Labprāt lasītu vēl šāda veida jeb formāta grāmatas."

 20170219215916-81753.jpg

Bet sērijā "Agata Mistērija" iznākusi jau piektā grāmata -  "Dodža kronis". Šajā reizē Agata un Lerijs Mistēriji dodas savā pirmajā piedzīvojumā uz skaistāko un krāšņāko pilsētu Itālijā – Venēciju. Tur jāizmeklē kārtējā zādzība – karnevāla laikā nozagts zelta kronis, ko nesājuši dodži senajā Venēcijā. Raibais karnevāls, šaurās ieliņas, kanāli un gondolas apbur detektīvus no pirmā brīža.

Agata Mistērija ir 12 gadus veca meitene, viņai ir apbrīnojama atmiņa, un viņa vēlas kļūt par detektīvromānu rakstnieci. Kopā ar brālēnu Leriju, kurš studē slavenajā detektīvu skolā Eye International, izseko un atklāj lietas un notikumus visur pasaulē. Grāmatu no itāļu valodas tulkojusi Līva Sniķe. Sērijā iznākušas grāmatas "Ņujorkas dārgumu medības", "Faraona mīkla", "Safari Misija"  un "Sekojot dimantam".