Trīs iemesli, kāpēc galda spēle ir izcila dāvana

Trīs iemesli, kāpēc galda spēle ir izcila dāvana

16. Dec 2020, 12:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dienas paliek arvien īsākās, pilsētas izkrāšņo lampiņu virtenes, mājās valda piparkūku un mandarīnu smarža. Tas viss liecina par vienu - Ziemassvētki tuvojas. Līdz ar ziemas saulgriežiem nāk dažādas tradīcijas, to skaitā apdāvināšana. Bet ko gan lai šogad dāvina Ziemassvētkos? Kā izvēlēties dāvanu, kas otram raisīs prieku un kas paliks atmiņā vēl ilgi pēc svētkiem?

Pirmkārt, ir vērts saprast, kas ir laba dāvana un kāds ir tās mērķis. Ja dāvana ir vairāk simboliska un tiek dāvināta “ķeksīša” pēc, tad, protams, derēs jebkura šokolādes tāfelīte, svece vai ziepju gabals. Tomēr atrast īsto dāvanu kādam, kas patiesi rūp, var izrādīties neiedomājami grūti. Tāpat diezgan pašsaprotami, ka lielāka cenu zīme pie dāvanas uzreiz negarantē panākumus. Bet kas tad ir ideālā dāvana un kur to meklēt? Skaidrs, ka universālā recepte nepastāv, jo mēs katrs esam unikāls. Tomēr jebkuras dāvanas mērķis allaž ir viens un tas pats – radīt prieku, patīkamas emocijas un ideālā gadījumā arī neaizmirstamas atmiņas. Viens no variantiem, kas varētu atbilst šiem kritērijiem, ir galda spēles. Pareizā galda spēle radīs smaidu ikviena sejā, neatkarīgi, vai tu esi bērns, kurš tikai izzina spēļu pasauli, vai arī pieredzējis spēļu cienītājs.

Kalpo vēl ilgi pēc svētkiem

Bet kāpēc tieši galda spēles ir ideālā dāvana? Pirmkārt, šādas dāvanas izsaiņošana sagādās patīkamas emocijas ikkatra iekšējam bērnam. Radīsies vēlme izpētīt, kas tad īsti slēpjas zem šīs spēles kastes vāka. Taču dāvanas burvība ar to vien nebeidzas. Ja būsi izvēlējies īsto spēli, tad tā regulāri tiks celta galdā un sagādās neaizmirstamus prieka mirkļus neskaitāmu stundu garumā. Turklāt labākās spēļu partijas tu atcerēsies vēl ilgi pēc spēles beigām.

Prieks sev un blakus esošajiem

Vairums spēles tiek spēlētas kopā ar draugiem vai ģimeni, neatkarīgi no tā, vai jūs sacenšaties savā starpā vai kopīgi mēģināt pārvarēt spēles sagādātos izaicinājumus. Tas nozīmē, ka šī dāvana ļaus kvalitatīvi pavadīt laiku ar sev mīļajiem un visiem kopīgi baudīt spēli. Tāpat spēle var būt pat jaunu draudzību iniciators.

Ļoti iespējams, ka arī tu pats būsi viens no šīs dāvanas spēlētājiem, tāpēc šoreiz varbūt pat vari būt nedaudz savtīgs un izvēlēties spēli, kas patiks ne tikai saņēmējam, bet arī tev pašam. Taču nenostādi savas intereses pirmajā vietā! Atceries, ka tā primāri ir dāvana tuvajam, nevis tev pašam.

Dažādība katrai gaumei un budžetam

Neatkarīgi no tā, vai meklē varenu dāvanu, kuru iespējams paslēpt tikai zem milzu egles, vai tev padomā ir tikai kāds neliels sainītis, atbilstošo spēli iespējams atrast mūsu veikalos. Spēles variē ne tikai pēc kastes izmēriem un sarežģītības pakāpes, bet arī pēc cenas, tāpēc atrast savai kabatai piemērotāko opciju varēs ikviens.

Ja meklē dāvanu jaunākam spēlētājam, tad tieši decembrī izcilas cenas ir godalgotajai un ziemas tematiski atbilstošajai ICECOOL un jautrajai kauliņu spēlei Snowman Dice. Abas šīs spēles ir jautras un atraktīvas, un tās bez grūtībām bērni varēs spēlēt kopā ar vecākiem. Turklāt arī vecākiem šīs spēles nešķitīs pārāk bērnišķīgas un vienkāršas.

Izcila dāvana jebkurā ģimenē būtu kāda no moderno galda spēļu klasiskām, piemēram, Carcassonne, Ticket to Ride vai Catan, kas šogad svinēja savu 25. gadskārtu. Visas šīs ir lieliskas ģimenes spēles, kas ne velti kļuvušas par visu laiku pārdotākajām spēlēm pasaulē.

Ja tev padomā ir kāds draugs, kam vēlies uzdāvināt spēli, kas būtu jautra izklaide lielākā kompānijā, tad vērts apsvērt kādu no Codenames variantiem. Izcila alternatīva noteikti ir arī Spyfall 2 spēle, kas tagad pieejama latviešu valodā. Šajā spēlē dalībnieki nonāks dažādās lokācijās, tomēr starp viņiem būs kāds spiegs, kurš nezinās, kur visi ir. Uzdodot dažādus netiešus jautājumus, spēlētājiem jācenšas saprast, kurš no viņiem ir spiegs. Savukārt spiegam jācenšas paspēt izsecināt, kurā lokācijas vietā visi ir, pirms viņš tiek atmaskots.

Lielākās grūtības noteikti var būt atrast dāvanu kādam spēļu hobija cienītājam. Ja tev ir pieejams šī spēlētāja vēlmju saraksts, tad noteikti vērts to aplūkot, pretējā gadījumā var gadīties nopirkt spēli, kas vai nu viņam jau ir, vai nu neinteresē. Bet ko dāvināt šādam spēlētājam? Ja zini kādu spēli, kas viņam jau patīk, tad ir vērts painteresēties, vai šai spēlei nav pieejami kādi paplašinājumi. Tāpat izcila dāvana var būt arī spēļu aksesuāri, piemēram, metāla monētas, kas labi zināmās spēles spēlēšanu padarīs vēl baudāmāku.

Vēl arvien neesi pārliecināts par to, vai kāda no šīm spēlēm ir dāvana, ko tu meklēji? Nesatraucies! Brain Games veikalu plauktos atrodas simtiem dažādu spēļu. Ja nepieciešams, nekautrējies prasīt padomu kādam no veikala darbiniekiem. Pārdevējs tev ar prieku palīdzēs un piedāvās dažādas opcijas, no kurām tu pats varēsi izvēlēties sev tīkamāko spēli, kas atbilst tavām vēlmēm un budžetam.

Līdz Ziemassvētkiem palikusi vien nedēļa, tāpēc steidz uz kādu no četriem mūsu veikaliem klātienē (K.Barona ielā 55; Aspazijas bulvārī 24; t/c Alfa; t/c Rīga Plaza) vai izmanto opciju iepirkties internetveikalā. Ja Ziemassvētkos esi jau sarūpējis kādu citu dāvanu, tad nesatraucies – galda spēles būs lieliska dāvana arī citās dzīves situācijās.