SVĒTDIENA: Jūrmala vs Liepāja

SVĒTDIENA: Jūrmala vs Liepāja

24. Jul 2016, 10:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Šajā svētdienā neliela novēlošanās ar blogu, bet translēšu pa karstām pēdām, mājupceļā. Vīram ir divu nedēļu atvaļinājums, un izlēmām uz pāris dienām aizbraukt uz Liepāju. Ne es, ne viņš tur nekad nebijām bijuši. Mazulis mums ir pirmais, tāpēc, kā viņš šo garo ceļu automašīnā izturēs, mēs nezinājām, un nolēmām sākt ar mazumiņu.

Viesnīcu es meklēju tādu, lai tā būtu Child&Dog Friendly statusā un atrastos netālu no jūras. Vispār no jūras braucām uz jūru :) Bet lai nu kā, jūra tā pati, bet piekraste taču atšķiras. Laiku braucienam izvēlējāmies tā, lai mazais ceļojuma laikā gulētu, un brauciens noritētu bez aizķeršanās. Ehhh, kā esmu sailgojusies pēc pirmsbērnu dzīves, kad mēs neizlaidām nevienu iespēju samest lietas čemodānā un laisties kaut kur ar mašīnu, lidmašīnu, motociklu, mopēdu.. Es ļoti ceru, ka drīz šis laiks atgriezīsies. Jo ceļosāna tā ir mana dzīve... Nu jā - tā ir nostaļģija!

Liepāja nekad nav bijusi cilvēku pārpilna pilsētiņa, bet tai vienmēr bijis savs piejūras šarms. Pilsēta, kurā piedzimst vējš pilsēta ar savām notīm. Mēs ņēmām viesnīcā karti un devāmies pa piedāvātajiem maršrutiem. Lai nebūtu jāuzskaita visas vietas, kurās bijām, es labāk pastāstīšu, kas atmiņā atstāja pēdas. Mums ļoti patika baložu dīķis. Tāda romantiska vieta, kur gribas apskauties ar mīļoto un pasapņot.

20160723191523-46202.jpg

Bet e, skatoties uz koka celtni, kas radusies robežojoties XIX un XX gadsimtiem, ar vieglumu iedomājies, kā te pastaigājušās dāmas garās kleitās ar lietussargiem rokās.

20160723191543-63239.jpg

Starp citu, Liepājas muzejā bija, kā reiz Aleksandra Vasiļjeva izstāde "Kūrorts. Jūra. Liepāja." Par Vasiļjeva izstādēm, es domāju, ka ir jau pastāstīts pietiekoši daudz. Te tāda vienkārša fotoatskaite.

20160723191712-15010.jpg

20160723191758-39841.jpg

Tāpat apskatījām Karostu. Pastaigājām pa molu un arī ap Sv.Nikolaja  baznīcu. Man ļoti patīk pareizticīgo baznīcas ar savu bagātīgo ārieni. Uz cietumu gan nolēmām neiet. Būs iemesls atgriezties.

20160723192235-38010.jpg

Vieta, kur var pavadīt laiku kopā ar gadu vecu bērnu tik daudz laika, cik uz pirkstiem, nē uz pirksta saskaitīt. Pludmale. Tajā ir divas kafejnīcas ar bērnu rotaļlaukumiem. Tur mēs pavadījām vairāk laika, lai iztērētu mūsu enerdžaizera uzlādēto enerģiju, un pēc tam meklējām restorāniņus ar bērnu stūrīti. Pirmajā vakarā devāmies uz Barons Bumbiers, otrajā uz Pastnieka Māju. Abas vietas piedāvā nesliktu bērnu ēdienkarti, rotaļlietas, ir arī bērnu barošanas galdiņi un krēsliņi.

Iespaidi par braucienu ir ļoti pozitīvi. Šis gads mums izdevies ne pārāk piesātināts, tāpēc esam ļoti apmierināti. Runājot par Liepāju, varu vien teikt, ka tā ir kārtējā mūsu valsts mirusī pilsēta. Mīļa, viss tīrs, bet nav cilvēku. Runājot ar vietējiem sapratām, ka Liepājas metalurga slēgšana bijis galējais punkts. Mūsu cilvēki aizbrauc, es pat gribētu teikt - aizbēg. Es domāju, ka Jūrmala ir savā ziņā nolaidusies, bet nē, Jūrmala ir dzīvāka par visu dzīvo, izrādās!

svetatravel (maminklub.lv)