Svētku zeķes-likt vai nē?

Svētku zeķes-likt vai nē?

30. Nov 2012, 14:21 mamma27 mamma27

Šī tradīcija nu jau arī Latvijā sāk izplatīties. Arī mēs pagājušajā gadā Adrianam likām zeķi , sākot no pirmās adventes līdz pat Ziemassvēkiem. 

Šogad domāju, likt vai nē. Plusi bija,ka no rīta ātri vien dabūt no gultas ārā bija un pārbaudīja zeķes saturu. Mīnusi,ka katru rītu kaut kas jāieliek,tad nu jāskatās,lai nav tikai saldumi,bet arī kas noderīgs, veselīgs. Tāpēc īpaši jāpiedomā.

Protams bija dienas,ka rūķis par sliktu uzvedību neko nebija ielicis.Tad nu atkal kreņķis no rīta,bet toties diena pavadīta kā paraugbērnam ,lai nākamajā rītā rūķis pastrādā un kaut ko ieliek.

Kā ir jūsu mājās,vai liekat zeķi? Ko liekat iekšā? Vai vajag?

20121130142130-44060.jpg

 
lauvinja lauvinja 30. Nov 2012, 16:21

Mūsmājās ir zeķes, sākumā bija meitai, tad uzradās puiks un zeķe tika arī viņam, kopš pagājušā gada mums ir zeķes visiem. Mazajiem rūķis nes kaut ko ik dienu - tas var būt jebkas - ābols, mandarīns, piparkūka, cepums, keksiņš, mantiņa vai kārotās matu gumijas, pa laikam atnes kaut ko lielāku - grāmatu, mazas kārotas mantiņas vai jaunus krāsu zīmuļus.

Šad un tad rūķi nesa kaut ko arī pieaugušajiem, reizēm pat pārreiz dienā, jo šajā pasākumā ir iesasitījusies meita, kura mums jau pamatskolniece un īsti rūķiem vairs netic, sagādājot kādu pārsteigumu - kaut mīļu novēlējumu pašizgatavotu un uzrakstītu - vienkārši mīļi!

Nezinu kā šogad, bet pagājušo gadu savam mazajam legomīlim biju sagādājusi daudz mazo lego figūriņu, jo interneta bodē verners24.lv tās bij dikti labās cenās (ap 50-60 santīmiem iepakojums, bet droši vien vecum vecas kolekcijas) un tās noder vienmēr.

mamma27 mamma27 30. Nov 2012, 15:27 ulula

Jā, tas tiesa, tik ar tiem puišiemgrūtāk. Meitenei būtu vieglāk izdomāt ko likt tai zeķē.😀

mamma27 mamma27 30. Nov 2012, 14:55

mēs likām pa vienai končai, ābolu, granātābolu-tas ļoeti viņam garšo . Aprikozes žāvētas. arī kinderolu, brīvdienās kādu krāsojamo grāmatiņu,ko iepirku zvaigznē ,kad bija atlaides. tā ka ne jau saldumus vairumā.😀