Stiprini bērna imunitāti, paātrini atveseļošanos - dabīgi

19. Oct 2016, 12:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Imunitāte ir tas vārds, ko visbiežāk dzirdam gan pavasarī, gan rudenī. Jā, tā jāstiprina savlaicīgi. Par to vairāk pastāstīja Bērnu slimnīcas un Capital Clinic Riga pediatre Sanita Mitenberga. Uzzinājām arī to, kā imunitāte reaģē uz saslimšanām, kā sevi un bērnu no tām pasargāt, un kā savlaicīgi nodrošināties. Kopā iepazinām arī jaunos, dabīgos Silvanols produktus! Lai rudens nāk ar veselības dvesmu arī jūsu mājās!

Rudens-ziemas sezonai jau jāgatavojas pavasarī un vasarā, jo ziemas periods tomēr ir garāks par vasaru. Pusslimi bērni nereti tiek vesti uz bērnudārzu, un mikrobi ceļo apkārt jau no pirmajām rudens nedēļām. Vasarā ir jārūdās, jāatrodas svaigā gaisā, jāsporto, jāēd augļi un dārzeņi. Arī rudenī par atpūtu svaigā gaisā un par sportu aizmirst nevajadzētu. Tāpat jāapģērbjas ir atbilstoši, bērniem rudenī nevajadzētu vilkt ziemas kombinezonus, jo tad tiešām ir jājautā - ko gan vilksim bērniem ziemā? No rīta ir auksti, bet pa dienu tomēr gaiss iesilst, bērni sasvīst, sakarst un arī tas veicina saslimšanu rašanos.

  • Bieži jāvēdina telpas, jādodas pastaigās svaigā gaisā, jau pirms gripas sezonas jādomā par vitamīnu uzņemšanu.
  • Ja bērns regulāri uzturas svaigā gaisā, sporto, ēd daudzveidīgi, viņš slimos mazāk. Stress, kas bērnam rodas, uzsākot bērnudārza vai skolas gaitas, arī var veicināt saslimšanu.
  • Rudenī un ziemā droši var lietot uzturā arī saldētus augļus un ogas.
  • Ņemam talkā dabīgus uztura bagātinātājus!

Imuvital balzams

20161019130115-79725.jpg

Uztura bagātinātājs ar ceļtekas ekstraktu, cinku un D vitamīnu

Cinks veicina normālu imūnsistēmas darbību. D vitamīns veicina normālu imūnsistēmas darbību un ir nepieciešams bērnu kaulu normālai augšanai un attīstībai.

Garšīgs sīrups, kas satur smiltsērkšķus, ceļtekas ekstraktu, tāpat sastāvā ir arī Cinks un D3 vitamīns, kas uzlabo imunitāti. Vitamīnus ir jāuzņem laicīgi, lai dabīgās vielas pagūtu uzsūkties vispār organismā. Nav vērts lietot vitamīnus tikai 1 mēnesi, tas ir minimālais lietošanas ilgums, lai vispār būtu iespējams sasniegt kaut kādu efektivitāti.

Pierašana te nav iespējama, vitamīni sāk uzsūkties tikai aptuveni pēc mēneša, attiecīgi, tie jālieto regulāri.

Izvēle ir liela, vienmēr ir iespējams atrast kaut ko, kas ne tikai labāk uzsūcas, bet arī labi garšo.

Kindersil Ca

20161019130240-79917.jpg

KINDERSIL Ca ir optimāls atbalsts bērnu uzturam no 1 gada vecuma augšanas periodā. Kalcijs un D vitamīns ir nepieciešami normālai bērnu kaulu augšanai un attīstībai. Kalcijs un D vitamīns vajadzīgi, lai uzturētu zobu veselību. Kalcijs palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu un muskuļu darbību. D vitamīns veicina kalcija uzsūkšanos. D un B6 vitamīni sekmē normālu imūnsistēmas darbību.

Kalcijs, D3 vitamīns, B grupas vitamīni nervu sistēmai - tās ir vielas, kas ir Kindersil sastāvā. Un interesanti, ka šis produkts ir formā, kas uzsūcas vislabāk - pulverveidā. Organisms paņems tikai tik, cik tam vajag, tātad - par daudz uzņemt nebūs iespējams. Šim konkrētajam preparātam visas devas ir jau tā savienotas, ka viens mazais iepakojums ir jau ieteicamā dienas deva.  Pulverveida preparāta lietošana ir ļoti ērta- to var pievienot ikdienas maltītei, ēdienam vai dzērienam.

D vitamīns mūsu platuma grādos tiešām trūkst, un tas būtu jālieto ikdienā. Pieaugušajiem ir osteoporoze, kas attīstas tikai tāpēc, ka bērns nav uzņēmis bērnībā pietiekošā daudzumā tieši D vitamīnu. Tas jāuzņem ilgstoši, nevis laiku pa laikam. Nododot asins analīzes ar mērķi pārbaudīt, vai asinīs ir D vitamīna trūkums, būs skaidrs, vai ir jāuzņem šis vitamīns vai nē.

RĪCĪBAS PLĀNS - Ja bērns ir saaukstējies, viņam ir klepus, iesnas:

1) ir daudz jādzer, lai nesāktos atūdeņošanās, kas veicina bakteriālo infekciju pievienošanos. Tiem jābūt 100l uz 1kg bērna svara. 140ml aptuveni stundā būtu jāuzņem. Jādzer ir nelielās devās, bet bieži. Izmantot var savu izdomu, lai piedāvātu bērniem padzerties, jo nereti bērni atsakās padzerties.

2) jāuzņem vitamīnus, uztura bagātinātājus

3) Ja ir klepus, palīdzēt var Bronhosil sīrups, ievērojot noteiktās devas, kas atbilst bērna vecumam

20161019130603-97644.jpg

BRONHOSIL sastāvā esošie ārstniecības augi: ceļteka, anīss, priede, lakrica, labvēlīgi ietekmē elpošanas sistēmu - nomierina un mazina kairinājumu elpceļos (kairinājums elpceļos, t.sk. kaklā un rīklē var izsaukt klepu), atbrīvo elpceļus no uzkrātā sekrēta un atvieglo elpošanu. Lakricas sakne ir spēcīgs antioksidants un veicina imunitāti.

4) Faringospray atvieglo bērna stāvokli, jo tas noņem dedzināšanas sajūtu, kņudoņu kaklā. Bet, ja bērnam nepatīk izsmidzināmais līdzeklis, var izmantot FaringosprayChups, kas būs bērnam kā kārums! Sastāvā ir smiltsērkšķu eļļa un C vitamīns, kas atvieglo ārstēšanu, atvieglo pašsajūtu, palīdz organismam cīnīties ar vīrusu.

FaringosprayChups

20161019130503-13404.jpg

Sastāvā ir smiltsērkšķu eļļa, kurkumas ekstrakts un C vitamīns, kas atvieglo ārstēšanu, atvieglo pašsajūtu, palīdz organismam cīnīties ar vīrusu.

 Papildus ledenes satur arī C vitamīnu, kas stiprina imunitāti. Cietā forma lēni šķīst mutē un nodrošina ilgstošu gļotādas mitrināšanu.

5) RinoQuick - atbrīvo elpceļus. Tie ir tādi kā brīnumplāksteri, ko var līmēt pat maziem bērniņiem pie gultiņas, lai atvieglotu bērna elpošanu. Tie satur eikaliptu, piparmētru, lavandas eļļu. Plāksterus var līmēt arī bērnam no 2 gadu vecuma uz naktskrekliņa vai pidžamas, smarža izgaro un bērnam ir vieglāk elpot. Ja bērniņš ieberzē actiņās šo aromātu, jo ir pieskāries plāksterim, nekāds kairinājums netiek radīts. Naktīs ir vieglāk elpot, līdz ar to arī miegs ir labāks. Plāksteris darbojas 1 nakti - 8 stundas.

20161019130406-50671.jpg

Uz apģērba līmējams plāksteris elpošanas atvieglošanai iesnu laikā, kad aizlikts deguns traucē iemigt.

6) Paceļam gultiņai galvgali, lai iesnas bērnam nekrājas degunā.

Lai rudens nāk ar labu veselību!

Māmiņu Klubs

VIDEOsarunu atbalsta:

 

20161018215606-10582.jpg