Sākt nodarboties ar baletu var līdz pat 10 gadu vecumam

Sākt nodarboties ar baletu var līdz pat 10 gadu vecumam

17. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Balets tas ir skaistuma, fiziskās un garīgās pilnības sinonīms. Tas ir visu mūsdienu deju fundaments. Klasika, kas nekad neiziet no modes. Ja tu, kā reiz, prāto, vai sākt savu bērnu laist uz baleta pulciņu, tev noteikti noderīgs būs šis raksts! Uzzināsim par baleta nodarību pozitīvo efektu vairāk!

Pirmkārt, uzreiz jātiek galā ar mītu, ka balets domāts tikai meitenēm, protams, zēnu baleta skolās ir krietni mazāk, bet tas nenozīmē, ka tas ir sieviešu sporta veids. Šis ir dejas veids, kas pozitīvi ietekmē gan zēnus, gan meitenes.

Izmantojot speciālas metodes, profesionālais pedagogs cenšas attīstīt bērnā kopējās fiziskās dotības - lokanību, spēku, izturību, kustību koordināciju, kā arī tiek pielietota baleta stāja, stiepšanās un daudzi citi vingrinājumi.

Nodarbošanās ar balteu palīdz nākotnē izvairīties no problēmām ar figūru, kā arī palīdz izvairīties no kustību traucējumiem. Kā piemēru varam minēt skoliozi, plakano pēdu.

Neskaitot fizisko aspektu, balets pozitīvi ietekmē arī bērna psihisko stāvokli - attīsta mīlestību pret darbu, spēju koncentrēties, pacietību, kā arī māca savākties un būt uzmanīgam.

Sākt iepazīšanos ar baletu var ne agrāk par 4 gadu vecumu. Ja esat stingri nolēmuši bērnu laist baleta skolā vai vest uz baleta nodarbībām, tad līdz 4 gadu vecumam var vien sagatavot mazuli, var apmeklēt ritmiku, dejas pulciņus, var attīstīt muzikālo dzirdi, var ļaut klausīties klasisko mūziku.

Pirmo reizi iet uz baleta nodarbību var vien iepazīšanās nolūkā. Ja Jūs redzēsiet, ka bērns nav gatavs, nodarbību uzsākšanu var atlikt uz gadu.

Pastāv uzskats, ka 5 gadu vecums ir visai vēls, lai uzsāktu baleta karjeru, bet speciālisti uzsver, ka sākt apmeklēt baleta nodarbības var līdz pat 10 gadu vecumam, jo lielu lomu te spēlē paša bērna vēlēšanās to darīt.

Ja jūsu bērns jau 4 gadu vecumā ar prieku nodarbojas ar baletu kopā ar pedagogu, tad pilnībā pietiks ar 2 nodarbībām nedēļā, jo bērniem no 4 līdz 6 gadu vecumam, īpašu prasību nav, galvenais speciālista uzdevums šajā vecuma grupā  ir ieviest bērnos vēlmi nodarboties ar šo sporta veidu un gūt no tā baudu.

Veiksmi! Iespējams, tieši tava meitiņa vai dēliņš kļūs par jaunu, iedvesmojošu zvaigzni!

Māmiņu Klubs