Rīgas bērnudārzi pagaidām turpina darbu; ieviesti jauni drošības pasākumi

Rīgas bērnudārzi pagaidām turpina darbu; ieviesti jauni drošības pasākumi

19. Mar 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pamatojoties uz valdības paziņojumu, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes pagaidām turpina darbu, taču ir ieviesti papildus drošības pasākumi.

Katram vecākam ir tiesības izlemt, vai viņa bērns apmeklēs pirmsskolas izglītības iestādi, tomēr ikviens aicināts, ja tas ir iespējams, atstāt bērnu mājās.

Ja bērns pirmsskolu apmeklē, tad katru nedēļu bērnudārzā vecākam jāiesniedz rakstisks apliecinājums, kurā tiek norādīts,  ka:

  • bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas;
     
  • bērns nav bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem un kontaktpersonām;
     
  • vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Ja vecākiem ir iespēja citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu, tad bērns pirmsskolas izglītības iestādi neapmeklē, informējot bērnudārza vadību e-pastā vai iestādē noteiktajā kārtībā. Atgriežoties pirmsskolā, ārsta zīmes nav jānes - tā nepieciešama tikai tad, ja bērns bijis slims. Bez akūtas vajadzības vecākiem un bērniem nevajadzētu apmeklēt medicīnas iestādes.

Samazinoties bērnu skaitam, pirmsskolas izglītības iestāde var veidot apvienotās grupas, rekomendējoši grupā ne vairāk kā 15 bērni.

Bērnudārzos tiek pastiprināti sekots līdzi telpu tīrībai, tās dezinficējot, un nodrošinot vēdināšanu.

Paredzēts, ka no trešdienas, 18. marta, pie ieejas grupiņā bērnus sagaidīs auklīte, lai vecākiem nebūtu jāuzturas bērnudārza telpās.