Rīgā atklāta piecgadīga zēna gleznu izstāde

Rīgā atklāta piecgadīga zēna gleznu izstāde

17. Apr 2013, 06:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Leļļu teātra foajē apskatāma piecgadīgā Riharda Raginska-Repšes gleznu izstāde. Tajā iekļautas vairāk nekā 20 gleznas, kas tapušas akrila, eļļas un aplikācijas tehnikā.

Riharda kaimiņš un draugs mākslinieks Valdis Villerušs stāsta: "Iepriecinošs ir bērnu jaunrades un izzināšanas prieks, un viņu paveiktais reizēm ir īsts brīnums, arī tas, ko radījis mazais briļļainais puisēns Rihards no Ikšķiles. Dūša viņam ir kā lielam vīram: ar drošu roku, mērķtiecīgu domu un krāsām Rihards uzveic lielus audeklus, to virsmas tehniski nevainojami noklājot ar košiem abstraktiem tēliem. Zēna bagātīgā iztēle otu vada daždažādās krāsu un tehniskās variācijās. Vispārsteidzošākais, ka Riharda darbos laukumiem un līnijām aizvien ir pārliecinošs kompozicionāls kārtojums un harmoniskas krāsu silto un vēso toņu attiecības.

Jaunā mākslinieka tehnisko paņēmienu klāstā ir daudzas paša atrastas variācijas krāsas uzliešanai, smidzināšanai, uzklāšanai ar otu  (plāni, caurspīdīgi, biezi), viņš veikli atrod dažādas neparastas lietas gleznošanai, zīmēšanai, aplicēšanai un citām mākslinieciskām darbībām. Apbrīnas vērtas ir arī zēna koncentrēšanās un darba spējas, vienā paņēmienā radot lielas gleznas. Personālizstāde Leļļu teātrī ir skaista dāvana piecgadīgajam māksliniekam."

Gleznas būs aplūkojamas līdz pat 12. maijam.

Leļļu teātrī regulāri notiek dažādu mākslinieku, leļļu meistaru, kā arī bērnu darbu izstādes, tādējādi ļaujot izrāžu apmeklētājiem iepazīt jaunus, interesantus un talantīgus autorus. Patlaban teātra kafejnīcas telpā skatāma arī mākslinieka Reiņa Liepas gleznu izstāde "Tetī vēstules”.

Satori.lv

lauvinja lauvinja 17. Apr 2013, 08:29

Forši!
Man prieks par katru, kas uzdrošinās izpausties.

Lai gan, jāatzīstas, ka abstrakto mākslu es kaut kā nemāku novērtēt.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 17. Apr 2013, 08:24

bet vispār - tiešām fantastiski!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 17. Apr 2013, 08:24

Runā, ka jaunais mākslinieks ir Repšes dēls (?)