Prom uz diennakts nometni!

Prom uz diennakts nometni!

30. May 2014, 12:41 lauvinja lauvinja

Trešajā klasē meita atrada sev ārpusskolas nodarbi, kur bonusā tiek rīkotas nometnes skolēnu brīvlaikos un vasarā par simboliskām cenām.

 

Pienāca ziemas skolas brīvlaiks un meitas pirmā diennakts nometne sporta tūrismā. Bērns vēlas piedalīties, pasniedzēji zināmi un uzticami. Pašai stress lielāks nekā meitai.

 

Pa galvu tā vien maļas jautājumi – vai tiks galā? Vai pratīs sameklēt somā vajadzīgās lietas? Kā ar gulēšanu? Ēšanu? Mazgāšanos? Vai nebūs skumīgi?

 

Lielais darbs – sakrāmēt ceļasomu tā, lai būtu viss nepieciešamais, pietiekami kompakti, un bērns spētu pats orientēties somā. Par laimi man, nometnes vadītāji ir izstrādājuši labu sarakstu pēc kā vadīties. Rādīju meitai kā salikt drēbes, lai izņemot tās nebūtu kā no miskastes, mācīju krāmēt somu. Tomēr drošībai papildus visām mantām iedevu līdzi pāris iepirkuma maisus, ja nu izrādās, ka mājās braucot bērns lietas tik kompakti sakārtot nespēj. Tas gan bij radījis situāciju, ka bērns nebij īsti centies sakrāmēt visu somā, pusi sametis maisiņā atpakaļ braucot, bet tie ir sīkumi!

 

Tad, kad bērns pārrodas pārguris, pa pusei netīrs, bet laimē starojošs, saproti, ka visas bažas ir bijušas veltīgas!

 

Pirms laist bērnu uz diennakts nometni ir svarīgi ievākt informāciju:

Vai nometne ir sertificēta?

Vai pasniedzēji ir atbilstoši?

Kāda būs kompānija?

Kur notiks nometne?

Kā tiks organizēta ēdināšana?

Kā tiks organizēta aizkļūšana – atkļūšana (jāved vecākiem pašiem, būs kopīgs transports, brauks pa grupām ar sabiedrisko transportu pedagoga uzraudzībā un taml.)?

Vai bērniem nepieciešama kabatas nauda?

Kādi nosacījumi mobilā telefona lietošanai? Kā varēsi uzzināt kā bērnam klājas, ja nevarēsi viņu sazvanīt? Kad labāk zvanīt pedagogiem?

Vai nevajag veikt vakcināciju per ērču encefalītu?

 

Aktīvākām nometnēm iesaku paņemt bērnam veselības un civiltiesisko apdrošināšanu. Par laimi mums to nav nācies izmantot, bet ar apdrošināšanu jūtos drošāk.

 

Un nedrīkst aizmirst, ka būs nepieciešama ģimenes ārsta izziņa, kas ir derīga, ja to izdod ne vairāk kā 3 darba dienas pirms nometnes sākuma! Ar prātu saprotu prasību, bet reizēm šī ir diezgan liela problēma, jo prasa laiku to iegūt.

 

Kādā vecumā tavs bērns aizdevās uz pirmo diennakts nometni?

KONKURSS: Dalies pieredzē par bērnu nometnēm un laimē Skrivanek nometni!