Privātais un Valsts dārziņš-mūsu pieredze

Privātais un Valsts dārziņš-mūsu pieredze

26. Sep 2018, 14:37 Anettte_G Anettte_G

Marko tūliņ oktobra beigās apritēs 2 gadiņi. Tā kā jau laicīgi vēlējos atsākt strādāt, bijām pieteikušies sākumā privātajā dārziņā. Izvēlējāmies, lai būtu ērti nokļut, cena būtu ok, kā arī telpas. Liela izvēle gan nebija. Jūnijā sākām apmeklēt privāto bērnudārzu.

Marko iejusties bija ļoti grūti. Pirmo nedēļu tur pavadīja vien pāris stundiņas, bez gulēšanas. Bija grūti aprast ar telpu šaurību. Ātri vien aprada ar audzinātāju un apstākļiem, taču dažas lietas manī sāka raisīt nepatiku. Pamperi gāja uz urrā, vairāk nekā izlietojām mājās pa visu dienu. Tad nu radās jautājums, cik bieži bērniņi tiek sēdināti uz podiņa. Atnākot pirmajās dienās, mums pat īsti nebija vieta, kur nolikt maiņas drēbes, nebija padomāts par kādu kastīti, ja reiz nevar visiem nodrošināt skapīšus. Novēroju, ka bieži grupiņā bija bērni, kas "nesmuki" klepoja, puņķojās, ko apstiprināja arī audzinātāja, bet diemžēl, neesot pilnvarota nepieņet no rīta šādu bērnu. Medmāsa uz vietas nav. Līgumu parakstot, tika solītas mūzikas nodarbības, bet ne čiku, ne grabu. Lai gan Marko sāka bieži slimot, neredzēju izliktu nevienu viņa veidotu radošo darbiņu vai zīmējumu. Laukā bērnus veda visdrīzāk tikai 1x, jo pēcpusdienā nekad bērns netika paņemts no āra. Tātad, visdrīzāk, nemaz netika vests. Liels pārsteigums bija arī paziņojums par dežurgrupu citā filiālē, kas parakstot līgumu netika minēts. Par laimi, Marko šī pieredze nāca tikai par labu, un dežurgrupiņā ātri aprada ar jaunajām audzinātājām, telpas bija plašākas un iemācījās gulēt pat bez knupja. Ēdienkarte bija daudz maz laba, tikai launags tāds "pašvaks", jo bērns iekāpjot auto rādīja, ka grib ēst.

No septembra ejam jau Valsts dārziņā. Vakar pēc vecāku sapulces pārliecinājos, cik te gan man, gan dēlam viss ļoti patīk. Pirmkārt, jau smaidīgs audzinātājas "Labrīt!" daudz nozīmē. Bērns no 1.dienas iejutās, labi ēd un ir paklausīgs. Bērni kopā apmeklē mūzikas nodarbības, zīmē un līmē. Ārā bērni tiek vesti 2x dienā, un arī ēdienkarte mani ļoti apmierina, turklāt tā ir 2.5x lētāka kā privātajā bērnudārzā. Ir lielāka kontrole par slimajiem bērniem, jo bērnudārzā ir medmāsa. Radošajās izpausmēs tiek iesaistīti arī vecāki, piemēram, mājās kopīgi jāsagatavojas rudens izstādei. Nenoliedzami, ļoti liela nozīme ir tieši audzinātājām, ar cik lielu degsmi un iniciatīvu viņas strādā. Mums noteikti ir paveicies!

Katram šie pieredzes stāsti droši vien ir dažādi. Mūsu ir šāds. Esam ļoti priecīgi, ka tik ātri pienāca mūsu kārta rindā, un varējām uzsākt mācības Valsts dārziņā.