Pikolo žurnāls priecē bērnus ar otro izdevumu

Pikolo žurnāls priecē bērnus ar otro izdevumu

11. Dec 2018, 10:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Decembra sākumā tirdzniecībā ir nonācis otrais izdevums Latvijā veidotajam žurnālam “Pikolo”, kas piedāvā kvalitatīvu un radošu laika pavadīšanu pirmsskolas vecuma bērniem, informē Pikolo idejas autore un radošā direktore Līga Kitchen un žurnāla izdevēja, projekta vadītāja Katrīna Tālberga.

Pikolo Nr. 2 saturu un vizuālo noformējumu izstrādāja talantīga Latvijas ilustratoru un autoru komanda - Rebeka Lukošus, Zane Veldre, Zane Zlemeša un žurnāla radošā direktore, ilustratore Līga Kitchen. Komanda pēc iespējas plaši un dažādi ir ilustrējusi žurnāla atvērumus stāstot par māju vidi un to daudzveidību apkārt zemeslodei. Caur uzdevumiem, kas īpaši piemeklēti pirmsskolas vecuma bērnu interesēm un spējām, žurnāla galvenais varonis mākonītis Pikolo un viņa draugi stāsta par mājas sajūtas nozīmi un aicina padomāt par to, kas mums dzīvo kaimiņos, un kas varētu dzīvot zemeslodes otrā pusē.

Žurnāla radošo tekstu autori ir Sondra Zaļupe, kura priecē lasītājus ar skaistu dzejoli un Māra, Jānis Upmaņi-Holšteini - dziesmas autori, kas uzbur ģimenēs pazīstamu vakara ainu un liks lasītājiem pasmaidīt. Jauko un patieso dziesmas video, kurā uzstājas visa Upmaņu – Holšteinu ģimene var apskatīt šeit.

Savu debiju periodikas jomā Pikolo pieteica šī gada augusta beigās, kad tika prezentēts Pikolo pirmais žurnāls, kas guva lielu atsaucību no tā lasītājiem.

Žurnāla izveidotājas uzsver, ka Pikolo izdevuma mērķis ir kvalitatīva komunikācija ar bērnu, spēja iejusties bērna pasaulē un viņa valodā. Katru nākamo izdevumu veido pavisam cita Latvijas talantīgo ilustratoru komanda, tādēļ žurnāls vienmēr ir mainīgs, piedāvājot ieskatu pašmāju ilustratoru dažādībā caur airaujošiem un praktiskiem uzdevumiem. Izdodot žurnālu, īpaši tika domāts par papīra kvalitāti un tā biezumu, lai bērni ērti ar to var darboties – griezt, zīmēt, krāsot un pat apgleznot. Tas ir taustei patīkams, bērniem nebijis izdevums, kuru gribēsies saglabāt plauktā kopā ar mīļākajām grāmatām, lai to pāršķirstītu kādā brīvbrīdī.

Pikolo komanda savā interneta platformā piedāvā abonēt divus nākamos 2019.gada par pazeminātu cenu, piedāvājumu var apskatīt mājas lapā www.pikolozurnals.lv

Pikolo Nr.1 un Nr.2 žurnālus var iegādāties mājas lapā www.pikolozurnals.lv, kā arī radošajos veikaliņos “Mazā cilts”, “Manilla”, “Mr.Page”, “Galerija Istaba”, “NicePlace Telpa”, “LNMM suvenīru veikaliņā”, Jānis Roze grāmatnīcās lielākajās Latvijas pilsētās un Rimi, Narvesen, Maxima veikalos.

Uzzini Pikolo jaunumus sekojot Instagram un Facebook @pikolo.magazine