PERSONĪGĀ PIEREDZE: Utis.. Cik drausmīgi gan skan šis vārds..

PERSONĪGĀ PIEREDZE: Utis.. Cik drausmīgi gan skan šis vārds..

20. Aug 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiki!

Utis.. Cik drausmīgi gan skan šis vārds.. Par utainu sauc kaut ko sliktu, pavisam nederīgu, ko tādu, kas izraisa riebumu un liek noskurināties. Mums visiem šķiet, ka "mani jau noteikti nekas tāds neskars!", jo mēs taču esam mūsdienīgi cilvēki, no labām ģimenēm, ievērojam personīgo higiēnu.

Un ziniet, cik šausmīgi ir sava trīsgadīgā bērna gaišanos matos atrast veselu bariņu kukaiņu? Un nevis vienkārši kādam bērnam no ielas, bet tiešām - savam, kurš nāk no labas ģimenes, labi nodrošinātas, tīras ģimenes.. Bērns ir labi aprūpēts.

Bērns tajā laikā bija ar auklīti, ar brīnišķīgu sievieti, kam ir labas rekomendācijas, viņa pieskatījusi un aprūpējusi savā profesionālajā karjerā ne vienu vien bērnu. Vienā nepavisam jaukā vasaras dienā mums auklīte pateica, ka pamanījusi bērna matos kaut kādus kukainīšus. Es ieskatījos.. tiešām, pa visu galviņu rāpoja nelieli melni punktiņi ar kājiņām.

Uzreiz kā atgriezos mājās, jau paredzot kaut ko ļaunu, es apskatījos internetā fotogrāfijas un aprakstus, kuros viss bija par utīm, un tiešām, manas bažas apstiprinājās: tās bija utis. Tad es jau zināju gudro vārdu "pedikolēze", tāpat arī to, ka utis, kā reiz, mīl tīrus matus, kas bieži tiek mazgāti, nevis, kā pieņemts uzskatīt, netīrus un nekoptus matus.

Vīrs uzreiz tika aizsūtīts uz aptieku pēc kāda līdzekļa, kas varētu līdzēt šai kaitei. Farmaceite ieteica viņam šķīdumu Hedrin, kas der arī maziem bērniem. Tajā pašā vakarā bērnam sarīkojām matu tīrīšanu.

Apstrādājām galvu un bērna matus ar Hedrin tā, kā teikts instrukcijā. Šķīdums bija caursmīdīgs, maliet eļļains, ar vieglu aromātu. Pēc stundas matus izmazgājām ar parastu šampūnu, pēc tam izķemmējām ar ķemmīti no matiem tur palikušās utis. Un sākās pats šausmīgākais...

Neskaitot to, ka no galvas jādabū nost visi izaugušie kukaiņi, no matiem jādabū nost arī visas gnīdas jeb oliņas.. Bērna mati ir gaiši un samērā gari, gnīdas - mazītiņas, arī gaišas, un piestiprinās uz matiem nevis pie pašas saknes, tātad, pie galvas, bet gan 0,5-1cm no galvas ādas. Ieslēdzām multfilmas, vīrs turēja bērnu, bet es, rāpoju apkārt viņiem, velkot ārā no bērna matiem gnīdas, kas jau ļoti labi piestiprinājušās pie matiem, un katru no tām dabūt nost ir ļoti grūti, bērnam tas ir sāpīgi, jo mati tādā brīdī tiek spēcīgi pavilkti, parauti. Jāpārskata ne tikai katru matu šķipsnu, bet arī katru matiņu uz mazās galviņas. Metodiski un skurpulozi. Jo, ja izlaista tiek kaut vai viena gnīda, no tās izaug uts, un pēc nedēļas - divām, visa epopeja sākas no jauna.. Jūs iedomājaties, kā tas ir: noturēt vienā vietā nogurušu bērnu, tai pat laikā pakļaujot viņu nepatīkamai un pat sāpīgai procedūrai divarpus stundu garumā? Tieši tik daudz laika man vajadzēja, lai iztīrītu visas gnīdas no matiņiem. Un pēc procetūras mēs trīs bijām kā izspiesti citroni..

Tāpat profilaksei veicām vēl vienu procedūru tai pašā vakarā. Nomainījām visu gultasveļu, visai ģimenei dvieļus, izmazgājām visas cepures- gan pieaugušo, gan bērna.

Pateicoties Hedrin un rūpīgai utu tīrīšanai, izdevās ar tām tikt galā ar vienu reizi. Ne man, ne vīram, ne auklītei, ne pazīstamiem bērniem to nebija. No kurienes bērns tās dabūja, jo projām nevaram saprast. Bet tas ir vēl viens apstiprinājums tam, ka no pedikulēzes pasargāts nav neviens.

Starp citu, šim līdzeklim pret utīm izrādījās, ka ir vēl viens negaidīts blakusefekts. Piena krevele, kas ir no zīdaiņu vecuma, un nekādi negribēja pamest bērna galviņu, pēc apstrādes ar šo šķīdumu, pazuda bez pēdām.

Lilija

Gēls aerosols Hedrin® ONCE

Viegli izmantojams, aizsniedz visas grūti aizsniedzamās vietas uz galvas, nosedz visu galvu, matus. Hedrin® ONCE efektīvi cīnās ar utīm un gnīdām.

Tas strādā fiziskā veidā,  - kad utis tiek apsmidzinātas, tās nosmok.

Satur PenetrolTM. Gēlu var izmantot tik, cik tas nepieciešams, utu pierašana pie preparāta ir pilnībā izslēgta.

Šķīdums Hedrin 100 ml

Šķīdums Hedrin satur 4% dimetikona, iznīcina galvas utis un gnīdas.

Dimetikons nav ķīmiska inde, tas iedarbojas fiziskā veidā, noklājot utis. Pārējais sastāvs: cikrometikons 5. Ciklometikons 5 ir nesošā viela, kas pēc tās uzklāšanas uz matiem, iztvaiko, atstājot tikai dimetikonu, kas iznīcina utis.

Hedrin® šķīdums iznīcina galvas utis un to oliņas.
Paredzēts pieaugušajiem un bērniem no 6 mēnešu vecuma.
Hedrin® šķīdums satur 4% dimetikona.
Dimetikons nav ķīmiska inde, tas darbojas fizikālā veidā, utis pārklājot un nosmacējot.

Pārējās sastāvdaļas ir ciklometikons 5. Ciklometikons 5 ir nesējviela, kas pēc uzklāšanas iztvaiko, tādējādi aiz sevis atstājot tikai dimetikonu, kas iznīcina utis.

Lietošana: Ar pietiekami lielu šķīduma daudzumu apstrādājiet SAUSUS matus tā, lai pilnībā būtu noklāti mati un galvas āda. Ar pirkstiem vai parastu ķemmi vienmērīgi iestrādājiet šķīdumu matos virzienā no saknēm līdz pat galiem. Pēc uzklāšanas vienu stundu atstājiet matus apstrādātus ar šķīdumu. Izmazgājiet matus ar parastu šampūnu, pamatīgi izskalojiet ar ūdeni un izžāvējiet.
Svarīgi ar Hedrin® šķīdumu matus vēlreiz apstrādāt pēc septiņām dienām, lai iznīcinātu arī tās utis, kas, iespējams, ir izšķīlušās pēc pirmās apstrādes. Ja to neizdara, invāzija var atsākties.

 

Liene Krúza Liene Krúza 20. Aug 2014, 22:46 Salamandraa

Un ar vieniem un tiem pasiem cimdiem.nedod dievs,ja kadam bija jau utis,tad parnes citam

20. Aug 2014, 16:27

Atceros ka skolas laikā māsiņa nāca uz klasi, un stundas laikā visiem galvas pārbaudīja. Ticu, ka šī nelaime ir ļoti lipīga.