Papildvitamīni

Papildvitamīni

26. Sep 2018, 16:23 Anettte_G Anettte_G

Tā kā uzsākot bērnudārza gaitas, pavisam loģiski, neizpaliek bieža slimošana, esam uzsākuši lietot papild vitamīnus. Nu jau klāt arī rudens, tāpēc gribam nodrošināties, ka bērns saņemt visus nepieciešamos vitamīnu normālai attīstībai, augšanai un imunitātes stiprināšanai. Ko dēliņš lieto!?

Krila lācīši- tie atgādina jau zināmos gumijas lācīšus. Šis uztura bagātinātājs ir ar dabīgu apelsīnu, ābolu un aveņu garšu.  Satur Omega-3 fosfolipīdi + A, D3 un E vitamīnus. Sastāvā  100% dabīga Antarktikas krila eļļa. Lietojams 1x dienā. Kad aptiekā šaubījos starp šiem vai zivju eļļu, ieteica tieši šo, jo ātrāk uzsūcoties organismā.

"Marsieši" vitamīni ar inulīnu- Marsieši ar inulīnu ir vitamīnu un minerālvielu komplekss, īpaši izveidots bērniem košļājamo tablešu veidā – mazie Marsieši ar meža ogu garšu. Atra tablete satur svarīgo vitamīnu un minerālvielu ieteicamo diennakts devu un citas aktīvās vielas. Jods veicina bērna normālu augšanu. D vitamīns ir nepieciešams normālai kaulu attīstībai bērniem. Dzelzs sekmē normālu kognitīvo (atmiņas, domāšanas) attīstību. Vairāk info : http://www.marsiesi.lv/product/martians-gummi-with-inulin#_detail

 

Vigantol D vitamīns-  to atsākām lietot, iestājoties vēsākam laikam, kad nav tiešu saules staru. Diemžēl saulīte mūs nelutina visu cauru gadu tik ļoti, cik vēlētoS. Arī pati lietoju šos vitamīnus.

Papildus uzņemam C u.c. vitamīnus arī ar pārtiku- pašmāju rudens āboliem cidoniju sukādēm un sasaldētajām asaras ogām. 

 

cecii cecii 04. Oct 2018, 11:51

Nu pag, kaut kāds trakums - izlasiet lūdzu Marsiešu sastāvu. Tie satur jau 100% dienas devu D3 vitamīnu. Nedodiet bērnam to vēl papildus. CVēl jo vairāk spēcīgo Vigantolu. Tā jau ir toksioska deva. Iedomājieties, jūs vēl iedodat padzerties pienu ar pievienoto D3, vēl ir dažām brokastu pārslām šis vitamīns pievienots. Ir daudz par daudz.

Anettte_G Anettte_G 01. Oct 2018, 09:52

Nē, tā nav reklāma!
Krila lācīšus lietojam lielākoties Omega 3 dēļ, zivju eļļas vietā
2gadnieku tāpat no cukura lietošanas vairs nepasargāsi, neaizliedzu retu rezii arī kādu konfekti u.c. cukuru saturošus produktus, visu ar mēru.

Mamm.mamm Mamm.mamm 01. Oct 2018, 08:15

Un vēl - Vigantols un Krila lācīši ar D vitamīnu? Pieļauju, ka diagnosticēts D vitamīna deficīts un tā uzņemtās devas saskaņotas ar uzraugošo ārstu. Citādi - citām mammām zināšanai - D vitamīns ir vajadzīgs, bet nevajag bez vajadzības aizrauties, jo pastāv pārdozēšanas risks. Tomēr būtu jāpakonsultējas ar bērna ārstu.

Lai jauka diena!

Mamm.mamm Mamm.mamm 01. Oct 2018, 08:12

Krila lācīšiem ir vairāki mīnusiņi - sastāvā cukurs un piparmētru eļļa. Abi nav ieteicami maziem bērniem. Ja šī ir reklāmiņa, tad svarīgi to pieminēt. 😉 Protams, nav daudz, bet ir. 😉
Kad meklēju, ko dot bērnam, gandrīz nopirku šos. Rindā stāvot palasīju sastāvu un steidzos nolikt atpakaļ plauktā. 😀