Mūsu bērnudārza uzsākšanas gaitas

Mūsu bērnudārza uzsākšanas gaitas

22. Oct 2013, 13:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas Milas maminas.

Mes savas bernudarznieka gaitas uzsakam ar nepilniem 4gadiniem.Un pirma diena bernudarz bija liels piedzivojums manam delinam!Jo vins ir loti sabiedrisks un komunikabls patik komunicet ar citiem berniniem.

Un lidz bernudarza uzsaksanai apmeklejam dazadas skolinas un tai skaita bija Tinces estetikas skolina un tautas dejas!Un lidz ar to sis nodarbibas manam delinam ieviesa drosibas sajutu,to ka mamma vinu nepamet bet gan driz bus atpakal,pirmie sesi menesi bernudarza bija diezko raibi jo delins nemaz nevelejas nakt uz majam,bet gan palikt darzina ar saviem jaunajiem draugiem vienaudziem!Gatavosanas nebija nepieciesama jo mes apmeklejam sabiedriskos pasakumus kuros vins vareja izpaussties gan morali gan fiziski un radosi.

Plus vel tam kad uzsakam bernudarza gaitas 2012 gada piedzima masina lielajam brali,un ar to vins lepojas darzina stastija visu par masu,uz so bridi mes ar viru vinu gatavojam jo tas bernam ir loti svarigi zinat ka vins vairs nebus viens bet gan bus mazs bernins majas,godigi teiksu ka baidijos par Delinja attieksmi un uzvedibu masinjas ienkaksanai saja lielaja pasaule,tas tads iss stastins par mums.

Musu ikrita rituals ir sads celamies pulksten 6.40 no rita iesledzam multenes pa Tv3 un lena gara posamies uz darzinu,tiek sagatavotas brokastis abiem berniem un visi kopa brokastojam. Un tad sakas gjerbsanas proces sagerbjam abi kopistiski mazo masinju un tad lielais bralis rada masai  piemeru ka vins mak sagerbties pats.Velkam mugura virsjakas cimdus cepures un dodamies uz autobusu lai varam doties celja uz bernudarzu.Un tad sakas autobusa prieki,ka neka masinja agri celjas celja uz bernudarzu aizmieg un bralis vinai dzied dziesminu Aija Zuzu laca berni unka par brinumu aizmieg! tad mes ar brali verojam dabas paradibas koku lapu krasaino burvibu un pie reizes macamies ciparus un burtus no automasinu numuriem!

Un tad jau esam klat bernudarza kur lielo brali sagaida draugi un draudzenes,un lidz ar to nekadas problemas ar paliksanu mums nav sabucojamies un novelam viens otram jauku dienu..

Tad mes ar meitinu dodamies majas izdaram majas darbus pagulam pagatavojam musu viriesiem vakarinas,izejam neliela pastaiga,tad jau pienacis laiks braukt pakal bralim uz darzinu!

Bralis jau zin cikos mes busim pakal un lidz ar to jau gaida un ir priecigs kad masinja un mamma ir pakal!tad sagerbjamies un dodamies lena gara uz maju pusi,apmeklejot veikalu un kadu no bernu laukumiem un majas esam ap plkst.19 un majas nedaudz pamacamies vai padalamies ar saviem sis dienas piedzivojumiem. Tad nelielas brala un masas rotalas un tad jau pienacis laiks vannosanas procedurai.

Tad ap plkst 21.30 abi brasuli jau ir gultinas un cuc,un tad es pati varu veikt savus darbinus,jo visa diena ir aiznemta ar meitinas auklesanu un mamminas pienakumiem..

Luk tada ir musu ikdienas dzive:)