Mazo apdāvināšana, kad viņiem nav svētki

09. Apr 2013, 17:05 maijbite maijbite

Labdien!

Viela pārdomām par šo tēmu radās tad, kad māsas dēlam Lieldienu brīvdienās tika svinēta vārda diena. Manējā meita (2 gadi un 7 mēneši) no lauku omas bija jau saņēmusi dāvanas iepriekš (tāpat, ne par ko – omām jau patīk lutināt savus mazbērnus), bet tad, kad sabrauca ciemiņi un sāka dāvināt dāvanas, redzu, ka mazajai jau dreb lūpiņa un grasās raudāt. :) Pirms tam jau viņai stāstīju, ka vārda diena būs brālēnam, bet tāpat viņa nesaprata, kāpēc visi dāvina dāvanas  tikai un vienīgi māsas dēlam... Neviļot arī man acīs sariesās asaras, ka nebiju padomājusi par šo situāciju un nebiju atstājusi kādu dāvanu pasniegšanai (kaut vai no omas) vēlāk arī meitai...

Kā rīkojaties Jūs, ja svētki ir citam bērniņam? Vai pērkat nelielu dāvanu savam mazajam, lai viņš nejustos apbēdināts? Līdz kādam vecumam šī pirkšana notiek, jo ticu, ka kaut kad jau izdodas iestāstīt, ka svētki ir māsai, brālēnam utt.

Es pat tagad, kad krustdēlam ir 6 gadi un viņa māsai uz pusi vairāk, vedu dāvanas abiem, bet tam, kuram nav svētku – kaut ko mazāku.

Kā ir Jums? Parunāsim!

 

Maija

maijbite maijbite 10. Apr 2013, 14:27 iegrave

Ja ir liela ģimene, tad loģiski, ka nevar (un nemaz nevajag) atļauties pirkt dāvanas visiem māsu/brāļu svētkos...
Radiniece teica, ka viņas bērnu bērnībā abiem bērniem bija 2 dzimšanas un 2 vārda dienas, bet ar laiku bērni saprot, kad un kam ir svētki.

maijbite maijbite 09. Apr 2013, 21:41

Tā kā šoreiz svinēšana notika laukos pie omas un visi nāca un dāvināja brālēnam, meita bija saskumusi, ka viņai nebija dāvanu. Līdz šim šādu gadījumu nebija, jo kad bija mazāka, viņai bija vienalga, kas un kam dāvina vai, ja arī uzdāvina, tad tāpat visi kopā spēlējas ar jaunajām mantām.
Šodien brālēna mēnešjubilejā, kad mēs gājām ciemos, atkal nekādas reakcijas. Varbūt tas tāds vienreizējs pasākums bija, kad viņa saprata, ka nav uzmanības centrā...