Mans bērns un horoskopa zīme

Mans bērns un horoskopa zīme

12. Jan 2021, 10:14 FejuFeja FejuFeja

Kad uzzināju, ka mans bērns dzims Strēlnieka zvaigznājā, man bija nulle reakciju, jo gluži vienkārši līdz šim zināju tikai vienu cilvēku, kurš ir Strēlnieks. Mana klasesbiedrene. Ļoti radoša, draudzīga, forša, arī mierīgas dabas meitene. Vismaz skolas laikā neizcēlās ar labām matemātikas zināšanām, taču rakstīja tāāāādus domrakstus, ka nu tikai saturieties. Tātad, pēc šī viena cilvēka izspriedu, ka Strēlnieks – tas ir riktīgi forši.

Un tad piedzima Fejiņa. Mazs, mīļš kunkulītis, kurš jau no pirmajām dzīves dienām parādīja savu raksturu – viņa varēja aurot caurām naktīm. Un nelīdzēja tur nekādi koliku pilieni, puncīša masāžas vai citi paņēmieni. Viņa naktis pavadīja kliedzot, bet arī dienas nebija nekādas mierīgās. Varētu domāt – pa kuru laiku gan tas bērns guļ?

Tagad Fejiņa sasniegusi jau četru gadu vecumu. Un tas raksturs – wow. Man gluži kā Emīla nedarbos jāsaka, ka manas acis šitādu bērnu vēl nebija redzējušas.

Jūs nepārprotat! Man ir superīga meita. Gudra, glīta, vesela, ņipra, bet tas rakstus dažkārt, kā saka vecāki cilvēki, iedzīs kapā. Viņa ar jebkurām metodēm panāks savu. Ja zini, ka neesi kaut ko teikusi, viņa apgalvos, ka esi teikusi gan. Un stāstīs to tik ilgi un pārliecinoši, ka tev smadzenes sāks kūpēt un piekritīsi mīļā miera labad.

Un Fejiņa ir tāda drāmas karaliene! Zeme, atveries. Es pat nepaceļu balsi, bet dažkārt pasaku, ka to gan viņa nedabūs vai arī nedrīkst darīt… un tad sekundes laikā izsprāgst krokodila asaras, seko histērisks kliedziens un skriešana uz gultu, kur var pavadīt kaut stundu raudot. Šādās reizēs esmu tik bezpalīdzīga. Bāc, mierināt nedrīkst iet, jo tad viņa būs panākusi savu un es beigu beigās būšu pretrunā ar to, ko teikusi iepriekš, savukārt, ja neiešu mierināt, raudāšana turpināsies ilgi un skaļi. Kaut vai šorīt. Esmu virtuvē un Fejiņa ierodas, paziņot, ka gaida, kad es viņai pagatavošu maizīti. Atbildēju, ka man nebija ne jausmas, ka man jāgatavo viņai maizīte, jo nebija to teikusi. Saņēmu uzstājīgu "bet es taču teicu, ka vajag"! Sagatavoju maizīti, Fejiņa to ēda gardu muti, pie sevis bubinot, ka viņa ir gan man to pateikusi.

Te nu jums ir mazais, mierīgais Strēlnieciņš. Ja līdz šim par šo horoskopa zīmi man tiešām bija mazs priekšstats un domāju, ka tie ir pasaulē mierīgākie cilvēki, tad tagad zinu, ka viņi ir tik mērķtiecīgi! Ar savu bultu šauj tieši mērķī un panāk savu.

Teiksiet noteikti, ka horoskopi ir gatavās muļķības, jo kurš gan tiem tic, taču reizēm ir interesanti secināt, ka vienā laikā dzimušiem cilvēkiem ir ļoti daudzas līdzīgas rakstura iezīmes. Sakritība, vai nē, kas to lai zina, taču viens gan ir skaidrs – kopš manā dzīvē ienākusi Fejiņa, mans viedoklis par Strēlniekiem ir krasi mainījies.

Kas pēc horoskopa ir tavi bērni? Vai esi novērojusi vairākiem cilvēkiem, kas dzimuši vienā horoskopa zīmē, līdzīgas rakstura iezīmes?