Manā bērnā iemiesojies dēmons?

15. Apr 2014, 10:58 Liene Krúza Liene Krúza

Ai,nu labi,isti ne demons,bet k.kas lidzigs. Pat nezinu,ka lai sak un ar ko sakt rakstit. Ka pareizak izklastit savu sasapejuso problemu. Varbut nemaz nevajadzeja te rakstit un vienai cinities. Katru dienu pavadu murga,nezina,sirds sapes. Pasai uz sevis ir pamatigas dusmas,ka esmu pielavusi,neesmu laiku pamanijusi,ka mana 3g7m veca meita tik nenormali ir izmainijusies ,ienakot bralitim gimene.

Kad vel gaidijam braliti piedzimstam,tik loti daudz mes runajam ar meitu,ka mums bus bebitis.Vairakas reizes vinu nemu lidz uz USG,lai redz,ka mammai tiesam ir punci bebitis. Kad pirmo reizi vina redzeja musu bebiti monitora,tani pasa vakara vina uzzimeja,it ka musu bebi.Tas bija loti mili.
20140415104823-56396.jpg
tas ir vinas iedomatais musu bebitis

Pat citigi klausijas ko daktere stastija un ari daktere atbildeja uz meitas uzdotiem jautajumiem. It ka meita loooti gaidija musu bebiti. Kopa pirkam bebitim drebites,tiesi vina izvelejas drebites,(biksites un jacinu)kuras vilks mugura,kad bebis bus tikko piedzimis.

20140415105019-74929.jpg
Sis drebites izvelejas meitina,ko vilks mugura,kad bus jau piedzimis bebitis

Kopa pirkam gultinu,ratinus..... Centos vinu iesistitit visa.  Pirmo reizi,kad monitora redzeja bebi,mes ta i neuzzinajam ,kas bus meitene vai puika. Nezinu,vai vinu ietekmeja tas,ka beigas uzzinaju,ka bus bralitis,bet vina loti gribeja masu. Pat lidz pedejam vina cereja,ka bus masa. Nebija ne dienas,kad vina man neprasitu,bet mammit,varbut tomer punci cuc masa,nevis bralis. Vina gribeja loti masu,jo tad vina masai visu atdosot - kleitas,kurpes,gumijas utt,bet bralim ne. Skaidroju,ka mamma nevar izveleties,kas bus punciti,ka jamil tas,kas ir. Laiks gaja,bija dienas,kad meitene neieminejas par bebiti. Cereju,lieta nokartota,meitene bus pienemsi,ka bus bralitis. 
Kad piedzima mazais,tetis ar meitu atbrauca ciemos. Ienakot palata,meitai grimsas mainijas ik sekundi. Tad teica,mammu tas jau ir bebis,nevis masa vai bralis. Ka es ar vinu varesu paspeleties,ja vins ir tik mazins. Tad atkal sekoja virkne paskaidrojumu,kaut vel pirms dzimsanas teicu,ka bus loti mazins,vins nespelesies,daudz gules,edis.....
20140415105227-12190.jpg
pirmo reizi braliti tur opite.

Atlavu apmilot,iedot bucinu,iedevu opite,meitene beidzot sak smaidit. Bija janomaina pampers,meitene citigi petija,vai ta ir meitene vai puika,ieraugot,ka vinam nav tada ''cura'' ka vinai,tad bija skaidris un teica,mammit,tas tomer ir bralits,jo meitenem nesot tada ''gara cura'' ,bet es vinam nedosu savas kleites utt. Teicu,ka puikam nevajaga kleitas.
Paldies dievam,ka mzajam vina nedara pari,uzpase ka savu privat ipasumu. Pirmajas dienas pat nevienam neatlava nemt vinu opa. Tas ir vinas bralits un neviens cits vinu nevarot aiztikt. Nu labi,reizem stiprak samilo un bralits sak protestet,bet tas ir sikums,situaciju kontrolejam.

Bet mana sape  un problema tada,ka sakusi apzimet tapetes,mebeles,gultu,gultas velu,gridu,gramatas.... Kepa visu ko redz. Nonemu flomasterus,pildspalvas,kritinus. Tad panem karoti un skrape. Pirms tam,vina ne uz ko tadu neuzdrikstejas,jo zinaja,ka  nedrikst. Manus aizradijumus ignore,it ka neviens neko nav teicis. Tik nosaka,darisu ka gribesu. Sanak pastrideties,ari dabun pa dupsi. Zinu,ka ta nedrikst darit,ka ta bernu neaudzina,bet reizem nervi ir uzvilkti ta,ka nevar izturet.Liekas,tulit eksplodesu. Lai nesanak vel lielaka keza,labak izeju ara,izvedinu galvu,atstaju,lai tetis tiek gala. Kad berni gul,ieeju virtuve un laujos asaram,es vienkarsi vairs nevaru izturet...Ja zinu,ka asaras nelidzes,ir k.kas jadara,bet kas????  Sirds znaudzas,kapec vina ta dara. Atriebiba man..... Bet kapec???? Tapec ,ka ir bralits. Vai kkas cits vinu nomoka,tiesam nezinu. Vai greizsirdiba,ka uzmaniba tagad tiek veltita vairak bralitim? Bet tapat atlauju palidzet,gan bebiti nomazgat,gan padot pamperus,noslaucit dupsiti. It ka netiek atgrusta.Kad mazais mierigs,abas ari paspelejamies,pazimejam. Tetim vispar neatlauj mazo panem klepi,breka pa visu maju.Nu labi,ar teti sarunajam,ka vinas klatbutne kadu laiku nenems vinu klepi.Bet atkal nezinu vai pareizi daram,ka vinai piekapjamies.  Esmu pamanijusi,ka sak nedaudz ta ka stostities. Atkarto vienu vardinu vairakas reizes. Nezinu,vai tas ir tapec,ka steidzas ar runasanu,vai neizdoma lidz galam,ko grib teikt..... Tada sajuta,ka vina ir iemiesojies kads demons,kads nelabais......  Bet es vinu milu tik pat loti,ka braliti.  Loti ceru,ka k.kad vina tomer ieies savas sliedes. Gribu beidzot smaidit un smaidit. Nekad nebiju iedomajusies,ka berns var tik isa laika mainities. Pa kuru laiku esmu palikusi par slikto mammu:( 
Esmu runajusi darzina ar audzinataju,izklastijsi savu situaciju. Bet ne,darzina viss esot perfekti.

KO LAI ES DARU,KUR VINU VEST,AR KO SAKT VISPIRMS????????????    Sie ir mani jautajumi,uz kuriem atbildi nevaru rast,esmu tada izmisuma.
Uzklausisu jeb kadu viedokli. Zinu,ka bus ari ne tie glaimojosakie,bet esmu gatava uzklausit jeb kuru.
Ceru uz sapratni:)


20140415105428-15119.jpg
Milu savus berninus,un pat loti :)

Liene Krúza Liene Krúza 16. Apr 2014, 17:12 MadaraK

Hm,ticeju,ka berns to visu uztvers daudz mierigak.........😇

Liene Krúza Liene Krúza 15. Apr 2014, 18:30 tigerpelite

neiet runa par virsrastu. cik es zinu,maminu klubs pats rikojas ar visiem iesutitiem rakstiem pec saviem ieskatiem. ja vajadzeja,vareja labot. un ir laboti,ja uzskatija,ka tas ir iespejams

Liene Krúza Liene Krúza 15. Apr 2014, 17:26

Paldies millas mammas😀 centisos kko darit lietas laba,nemsu ari jusu piemerus talka.

princesemince princesemince 15. Apr 2014, 11:27

No 4 gadiem var vest uz smilšu terapiju, der painteresēties, vai nevar jau šobrīd. Tas ir viens no variantiem.
Nu noteikti spēlē lomu fakts, ka bērnam tagad ir jādala uzmanība ar jaunāko mazuli. Mammai jau var likties, ka abiem velta vienādā kvalitātē un kvantitātē, tomēr bērns jau to uztver atšķirīgi.
Un vēl es vakar sāku pieņemt situāciju par savu piecgadnieku - viņš ir liels, viņam ir viedoklis, zināšanas par to, ko grib un ko noteikti negrib. Nevaru vairs kā bēbi nolikt tur, kur gribu, vest laukā, kad man ir ērti u.tml. Tā ir dabīgā pieaugšana.