Māmiņas Dienasgrāmata: Kalendāra aizpildīšanas metode

Māmiņas Dienasgrāmata: Kalendāra aizpildīšanas metode

12. Aug 2013, 14:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kalendāra aizpildīšanas metode.

Cīņā ar enurēzi, urologs ieteica ne tikai zāles bet arī dažas citas lietas, kuras mēs jau pirms tam paši darījām, un kuras rekomendējam arī citiem. Protams, tās nav zāles un negarantē, ka tikai ar tām var izveseļoties, bet ir ļoti svarīgas.

  1. Kalendāra aizpildīšana. Lai bērns pats aizpilda kalendāru, atzīmējot slapjās naktis. Vai nu ar mākonīšiem, vai ar bēdīgām sejiņām. Atzīšos, sākumā man šī metode nemaz nepatika – tieši to bēdīgo sejiņu dēļ. Bet bērns to uztver nevis pazemojoši – ka viņam pie sienas jātur kalendārs, kas izraibināts zils (mēs zīmējām zilus mākonīšus un dzeltenas saulītes), bet kā vienkārši ikdienas sastāvdaļu. Kādam nolūkam vajadzīgs kalendārs? Būtībā, lai vienkārši saprastu, cik bieži tas gadās (jo dažreiz vecākiem ir tendence pārspīlēt), kā arī kaut nedaudz, bet bērnam tas palīdz saņemties, jo ir taču forši zīmēt saulītes.
  2. Pašam jānovāc gultas veļa. Ne jau katru nakti likām vilkt bikšeles, kas visu saturēs. Pieturējos pie tāda principa – ja bērns pats piesakās, ka vilks, tad velkam, bet ja kategoriski atsakās – nevelkam. Manuprāt, nedrīkst to uzspiest, sakot – citādi tu piečurāsi gultu, tādējādi jau iepriekš it kā nosakot – ka tu to izdarīsi. Tā nu – gadījumā, ja gadās piečurāt un palagi ir slapji, tad pašam ir jāaiznes līdz veļas kastei/veļasmašīnai, un pašam jāuzklāj jauni. Auklēšanās, īpaši jau ar puišiem, nav vajadzīga.
  3. Nedzert 2 stundas pirms gulētiešanas. Ja gulēt ejat astoņos, tātad pēc sešiem nevajadzētu vairs dzert. Ja ejat desmitos, tātad pēc astoņiem.
  4. Pirms gulētiešanas DIVAS reizes aiziet uz tualeti. Divas! Mums gan šī ir neliela cīņa, jo bērns saka, ka viņam nevajag, ka viņš jau bijis. Tad nu saku, ka es arī vēlreiz aiziešu, tas nekas, ka ļoti negribas, bet pa nakti nebūs jāceļas augšā, lai ietu uz tualeti.

20121128173408-44521.jpg

Meklē atbalstu, noderīgus ekspertu padomus:

www.bernuenureze.lv