Ciemos pie Lotes

Ciemos pie Lotes

24. Oct 2018, 22:19 tumbalumba tumbalumba

Sveikas!

Beidzot ir neliels miers un varu sarakstīt visu, kas ir iekrājies kopš vasaras.

 

Vēlējos padalīties savos un savas ģimenes nelielos piedzīvojumos, kuros devāmies vasarā. Šogad vecākajam dēlam palika 7 gadi un pirmo reizi netika rīkota ballīte, bet izvēlējāmies doties izbraucienā uz kaimiņzemi apciemot Loti. Pirmo reizi ar vecāko dēlu Lotes zemē bijām 2015.gada jūlijā, kad gaidīju brāli. Ņemot vērā, ka biju stāvoklī, tad nebiju īpaši aktīva un spējīga izskraidīt pakaļ aktīvam gandrīz četrgadniekam, tad man pēc tā brauciena palika mazuma piegarša. Šogad devāmies visi kopā, lai ģimenes lokā nosvinētu bērna dzimšanas dienu. Agri no rīta iekāpām mašīnā un devāmies ceļā, līdzi ņemot sagatavotas uzkodas. Parkā bijām uzreiz pēc atvēršanās un bijām praktiski vieni paši. Šoreiz uz parku devāmies ar vilcieniņu, lai bērni ātrāk varētu sākt atpūsties.

Pie pašas ieejas mūs sagaidīja smaidīgie un aktīvie Lottemaa darbinieki, kas runāja latviešu valodā (tas bija ļoti mīļi un jauki). Pie ieejas paņēmām velkamos ratus, lai būtu kur ielikt mantas un varētu pavest bērnus. Tālāk sekoja uzkāpšana skatu tornī, un tālāk jau gajām pa mājiņām un rotaļājāmies. Biju vīlusies slidkalniņos, jo nemaz neslīdēja (pat ar speciālo plediņu), vairāk sanāca stumties paša spēkiem, kad bērni vidū bija iesprūduši, tad Mr. gāja bērniem palīgā.

Izrādi noskatījāmies igauņu valodā, bērni laikam visu saprata, jo smējās vēderu kutinādami. Pēc izrādes iestiprinājāmies un tad devāmies tālāk. Pa ceļam uz jūru piestājām izbraukt ar "gaisa balonu", ļoti patika visiem. Aizgājām līdz jūrai, bet ātri nācām atpakaļ, jo vējšs bija stiprs un bērniem vajadzēja peldēties un gribēja atpakaļ uz rotaļlaukumu mājā. Padzīvojāmies pa izgudrotāja māju, kur bērni darbojās kopā ar Mr. Tad devāmies atpakaļ uz Lotes māju, kur ilgu laiku pavadījām spēlējoties Lotes istabā, kur manuprāt visiem bērniem patīk sļūkt pa slidkalniņu, kur mums klāt pievienojās Lotes zemes smaidīgais darbinieks un ilgāku laiku izklaidēja bērnus. Parku pametām īsi pirms slēgšanas ar pastaigu no parka līdz stāvvietai ar kājām (lai kārtīgi nogurdinātu bērnus).

 

Bildes ir pamaz, jo izklaidējāmies un izbaudījām saulainu dienu (jā, Igaunijā visu dienu spidēja spoža saule atšķirībā no Latvijas) ģimenes lokā. Protams, ņemot vērā, ka plānoju rakstīt blogu pēc brauciena vajadzēja parūpēties par bildēm, bet atpūšoties ar ģimeni, man gribās nolikt telefonu malā un visu uzmanību veltīt ģimenei.

 

Nākamgad noteikti atkal brauksim uz Lottemaa, jo tur ir ko darīt visas dienas garumā!