Kāpēc vajadzīga dzīvības, nelaimes gadījumu apdrošināšana un uzkrājumu veidošana?

01. Nov 2013, 11:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas ir uzkrājošā dzīvības apdrošināšana? Kāda vispār ir latviešu tendence, runājot par nepieciešamību nodrošināt jau tagad sevi pret nelaimes gadījumiem? Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem ONLINE TV sniedza SEB Dzīvības apdrošināšanas Pārdošanas atbalsta nodaļas vadītāja Jana Krūmiņa.

Uzkrājošā dzīvības apdrošināšana

Visiem zināms teiciens vēsta, ka veselība ir dārgākais, kas mums ir, un šo teicienu vajadzētu uztvert arī būtiski. Saslimšanas vai veselības problēmas gadījumos reizēm nākas maciņu atvērt tik plaši, ka tiešām ir skaidrs – veselība ir dārga.. Tāpēc ir labi, ja ir iespējams veikt savlaicīgu uzkrājumu.

Par savu dzīvību un drošību jādomā jau tagad

Jāsaka tā, ka lielākoties mēs tomēr nedomājam par sevi, domājam tikai par bērniem. Un sākam par sevi domāt tikai tad, ja ģimenē kaut kas notiek, piemēram, nav vairs ģimenes apgādnieka, un nākas secināt – ja būtu apdrošināšana, būtu drošāk.

Mēs, latvieši, pamatā dzīvojam tikai šodienai, un nedomājam īsti par tālāku nākotni, negribot piesaukt negatīvās lietas, vienkārši būtu jānodrošina sevi nākotnei – veidojot uzkrājumu, apdrošinot sevi.

Citās valstīs tā ir ikdienišķa prakse. Skandināviem šīs lietas ir pat ļoti sakārtotas. Mums šādas pieredzes ir maz, lai mēs aizdomātos par apdrošināšanas nepieciešamību.

Kam noteikti būtu jāapdrošinās?

Riska grupas, kam vajadzētu vairāk domāt par apdrošināšanu, -  nav, nelaimes gadījumi var notikt jebkurā brīdī ar jebkuru no mums. Ja ir paaugstināta riska darba apstākļi, tad cilvēkam būtu jāiegādājas apdrošināšana. Ir jāsagatavojas ikdienišķām lietām, ir taču negadījumi, kas notiek mājās, vienā mirklī.

Vai apdrošināties vajadzētu tiem, kas bērnus audzina vieni?

Tādiem vecākiem noteikti būtu jāiegādājas dzīvības, un arī nelaimes gadījumu apdrošināšana, kā arī būtu jāveic uzkrājumi. Un tas ir tikai tāpēc, lai būtu nosegti visi iespējamie riski.

Cik liels ir apdrošināšanas mēneša maksājums un vai vari to atļauties?

Kad klients atnāk uz konsultāciju, vispirms tiek noskaidrotas klienta vajadzības un iespējas, vienojamies par to, kāda būtu klienta ikmēneša maksājuma summa, ko viņš var atļauties. To nosaka pats cilvēks, balstoties uz savām finansiālajām iespējām. Veidojot uzkrājumu no valsts var atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Turklāt ir iespēja saņemt arī līguma noformēšanas atlaidi , ja līgumu slēdz vienlaikus vairāki ģimenes locekļi.

Māmiņu Klubs

VIDEO tiešraide par mazajiem skolēniem sadarbībā ar SEB nelaimes gadījumu apdrošināšanu

20130917100014-32078.jpg