Kampaņas “Mazgā rokas tīras, lai no mikrobiem tās brīvas!” atklāšanas pasākuma tiešraide

09. Sep 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, 9. septembrī, Veselības ministrija kopā ar Slimību profilakses un kontroles centru atklāj sabiedrības informēšanas kampaņu “Mazgā rokas tīras, lai no mikrobiem tās brīvas!” Kampaņas mērķis ir aicināt pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu vecākus pievērst lielāku uzmanību savai un bērnu roku higiēnai, veidojot un nostiprinot bērniem pareizus roku mazgāšanas paradumus un veselīgu attieksmi pret roku higiēnu. 

Atklāšanas pasākumā eksperti iepazīstinās ar aktuālo statistiku par infekcijas slimībām pirmsskolas un sākumskolas bērnu vidū, kā arī skaidros vecāku lomu bērnu roku mazgāšanas paradumu veidošanā. Pasākuma laikā tiks prezentēti aptaujas rezultāti par pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu vecāku roku mazgāšanas paradumiem un viņu iesaisti bērnu roku mazgāšanas paradumu veidošanā. 

Atklāšanas pasākuma īpašais notikums būs “Ziepiņa roku mazgāšanas dziesmiņas” pirmatskaņojums. Pareizai roku mazgāšanai veltītās dziesmas mūzikas autors ir producents Kaspars Ansons, bet to iedziedājis mūziķis Intars Busulis.

Dalībnieki:

  • SPKC Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas epidemioloģe Rita Korotinska
  • Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste, infektoloģe Gunta Laizāne
  • SKDS direktors Arnis Kaktiņš
  • vecāku organizācijas “Mammām un tētiem” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa

Preses konferences moderators – Kristaps Tālbergs.

Tiešraides laikā jautājumus par kampaņas tematiku aicinām uzdot Facebook komentāru sadaļā. Pasākuma beigās moderators apkopos jautājumus un aicinās pasākuma dalībniekiem sniegt atbildes.

Plašāka informācija par kampaņu, kā arī kampaņas materiāli pieejami www.ziepiņš.lv .