Kā sagatavoties pirmajam kino apmeklējumam

Kā sagatavoties pirmajam kino apmeklējumam

10. Oct 2019, 15:23 Anettte_G Anettte_G

Dēliņam Marko pēc trīs nedēļām svinēsim 3. Dzimšanas dienu. Līdz šim kino esam bijusi jau divas reizes. Kā es tam sagatavojos!?

 

- Pirmo reizi uz kino bijām augustā. Skatījāmies "Rotaļlietu stāsts 4". Izvēlējāmies seansu ap plkst.11, lai bērns ir labi atmodies, enerģijas pilns un "nevelk" uz diendusu. Multfilmas iepriekš mājās skatījās daudz, bet lielākoties youtube video tiek mainīti ik pa 5 minūtēm. Tas manī radīja nedaudz bažas, vai bērns varēs kino nosēdēt 1.5h skatoties tikai vienu multfilmu. No piedāvātā klāsta izvēlējos multfilmu ar bērnam tuvu tēmu- dzīvnieki, roboti. Pirms seansa parādīju treileri ar jautājumu: "Vai tev šāda multenīte patiks!?" Protams, sasolīju popkornu un končas. Par cik tikai no vasaras pārtraucām izmantot pamperus, tad svarīgi bija arī aiziet uz wc pirms seansa un arī seansa laikā ik pa brīdim pārjautāt. Bērns multfilmu vēroja ar lielu sajūsmu, komentēja un izrādīja emocijas. 1.5h paskrēja nemanot, toties kāds prieks pašam. Visu vakaru stāstīja tētim, pa rko bija multene, ka ēdis popkornu.

- Otrajā reizē uz seansu devāmies visa ģimene. Un te čalim pat nebija nekādu jautājumu, jo bija jau skaidrs, kā tas notiks, ka obligāts nosacījums ir popkorns. Redzot, ka arī citi bērnu sēž rāmi, skaidrs- tātad man arī jāuzvedas kārtīgi. 

 

Tā nu dēliņš ir iemīlējis kino. Ļoti ilgi vēl pēc seansa beigām omēm stāsta, ko redzējis, ko ēdis, atpazīst tēlus tiklīdz tos ierauga lielveikalā  vai youtube kanālā.