PERSONĪGĀ pieredze: Kā sagatavot bērnu slēpošanas nodarbībām

PERSONĪGĀ pieredze: Kā sagatavot bērnu slēpošanas nodarbībām

20. Feb 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pagājušajā sezonā diezgan daudz laika pavadījām, lai apmācītu bērnus slēpošanā. Rezultātā ir sakrājušies šādi tādi novērojumi, kuros ar jums vēlos padalīties.

4-5 gadus vecus bērnus ir samērā viegli "uzlikt" uz slēpēm. Jo bērniņš ir saprātīgāks un patstāvīgāks, jo ātrāks būs arī viņa apmācības process. Kaut ko, lai atvieglotu bērna apmācības procesu, Jūs varat darīt arī mājās. Un, jo bērns ir jaunāks, jo svarīgākas ir šādas nodarbes.

Pati pirmā lieta - jāieinteresē bērns ar slēpošanu. Ņemiet viņu līdzi uz kalnu, parādiet, cik feini laižas no kalna lejā ar slēpēm tētis vai mamma. Kopā slēpot taču būs jautrāk!

Ļoti vēlams, lai nodarbību sākumā bērns prastu jau atšķirt labo no kreisā :) Tomēr tā būtu ērtāk izmantot izpratni par labo kāju un kreiso kāju, nekā uz vietas dzejot - "tā kājiņa, kas tuvāk man" vai "tā rociņa, kurā tu parasti turi karoti".

Labāk, ja aprīkojums ir jau mājās un vēl pirms pirmajām nodarbībām bērnam vairākas reizes tikuši uzvilkti slēpzābaki. Lai bērns pierod pie neparastajām sajūtām, pie tam, ja zābaciņi berž vai spiež, labāk to būtu saprast vēl pirms došanās uz kalnu. Iemāciet bērnam pareizi zābakos iet: jāiet no papēža uz pirkstgalu, ieliecot ceļgalu. Novelciet bērnam zābakus vēl pirms viņam tie jau apnikuši.

Dīvaini, bet piestiprinot slēpes pie zābakiem, bērns sāk pīties savās kājās, it kā pēkšņi būtu pārstājis tās uztvert kā savējās. Tāpēc daļa no pirmās nodarbības būs jātērē uz to, lai bērns tiktu skaidrībā ar savām kājām. Pēc tam, kad bērns pieradis pie zābakiem, uz paklāja parādiet mājās, kā zābaciņš jāliek uz slēpēm. Un tātad - bērns jau stāv uz slēpēm. Lai viņš tajās pastaigājas uz priekšu un atpakaļ, liekot soļus pa kreisi un pa labi. Parādiet, kā apgriezties: vienkārši nolieciet kādu rotaļlietu un lūdziet, lai bērns tai apiet apkārt tā, lai bērns visu laiku būtu ar seju pret to. Tāpat pagriezienu varat veikt ap slēpju aizmugures daļu, vidusdaļu. Parādiet, kā cilvēki kāpj kalnā: šķērsām vai skujiņā. Paskaidrojiet, ko nozīmē turēt slēpes plati vai kopā. Rezultātā bērnam jāsaprot, ka slēpes ir kā viņa kāju turpinājums.

Nākošais mājas nodarbību posms: attīstiet līdzsvaru. Palūdziet bērnam pacelt rotaļlietu, kas stāv pie slēpjzābakiem, aiz tiem, pa kreisi vai pa labi no slēpēm. Sacentieties, kurš ilgāk var nostāvēt uz vienas kājas: bērns ar slēpēm vai jūs čībās. Palūdziet mazliet palēkties un veikt dažus pietupienus.

Un pats galvenais, paskaidrojiet bērnam, kā noritēs nodarbība, kas tas tāds - instruktors un kāpēc viņā jāieklausās, kur jūs būsiet nodarbības laikā. Paskaidrojiet, ka pirmajā dienā viņš neslēpos tik labi kā jūs, un tāpēc būs jāpacenšas. Apmācībām būs nepieciešams laiks. Tas vajadzīgs, lai nebūtu tā, kā anekdotē par Jānīti un pirmo septembri: "Ko jūs nepabrīdinājāt, ka man tagad uz skolu būs jāiet 9 gadus?". Jā, un arī jums jāsaprot, ka mazulis vēl tik drīz nepratīs slēpot un nedarīs to kopā ar jums pa melnajām trasēm.

Pēc pirmās nodarbības sarīkojiet bērnam nelielus svētkus: kaut ko līdzīgu slēpošanas pirmajam septembrim. Lai viņam ir sajūta, ka nu ir sākusies jauna, pieaugušāka, aizraujošāka un piedzīvojumu pilnāka slēpošanas dzīve. Jo tieši tā taču tas arī ir!

Māmiņa Anete

HEIIII! Ziema turpinās! Un tieši TEV ir iespējams apmeklēt Žagarkalna slēpošanas skoliņu, kur apgūsi slēpošanas prasmes ar atlaidi!

IZDRUKĀ KUPONU ŠEIT->>

20140207135822-51536.jpg

 

Slēpošanas skoliņa iesācējiem: 

Sestdienās no plkst. 10:00-12:00

Šajā nodarbībā tiek gaidīti bērni bez slēpošanas iemaņām  vai ar ļoti minimālām prasmēm. Nodarbības laikā bērns iepazīsies ar savām slēpēm, pieradīs pie tām, paslidināsies ar tām, mācīsies bremzēt, griezties pa labi un pa kreisi. Vajadzēs mazliet atpūsties? Pasēdēsim uz mūsu mīļās peles, uztaisīsim sniega pikas, uzēdīsim konfektes spēkam, parunāsim par multfilmu varoņiem un uzdziedāsim mīļākās dziesmas. Kad spēki atgūti parādīsim mammai un tētim, cik daudz prieka ir slēpošanā.

Maksimālais bērnu skaits: 10 bērni

Nodarbību vada 2 instruktori, 1 auklīte uz slēpēm

Maksa par nodarbību: LVL 10.19/ EUR 14.50

Slēpošanas skoliņa ar priekšzināšanām

Sestdienās, Svētdienās no plkst. 12:00-16:00

Skoliņa bērniem ar pamat prasmēm slēpošanā - ar spēju nobremzēt un spēju braukt lejup pa galvenajām Žagarkalna nogāzēm ar līkumiņiem. Visu pārējo iemācīsim mēs!

Četru stundu nodarbībā ietilpst:

  • dažādu vingrinājumu komplekss slēpošanas prasmju uzlabošanai, kas tiek piemērots katram atsevišķi vai līdzīgi slēpojošiem bērniem, atkarībā no viņu spējām.
  • Pusdienas.
  • a vSlēpošana pa speciāli sagatavotu trasīti ar individuāliem norādījumiem katram bērnam no instruktoru puses.
  • Nodarbības pēdējā pusstunda, reizēm ilgāk, tiek veltīta brīvai slēpošanai- pa mežiņu, pa kalnu maliņām, pa snovborda trasīti, kas attīsta bērna stabilitāti, pārliecību par savām prasmēm un rada milzīgu prieku.

Maksimālais bērnu skaits: 20 bērni. Bērni tiek sadalīti grupās pēc viņu slēpošanas prasmēm

Nodarbību vada 2 instruktori, 2 instruktora palīgi uz slēpēm

Maksa par nodarbību: LVL 13. 35/ EUR 19.00

Maksa par pusdienām : LVL 1.75/ EUR  2.50

Pieteikties lūdzam līdz piektdienas pēcpusdienai pa tālruni 28707707!

20140128144910-68677.jpg

Ja esi pirmklasnieka vecāks – atceries, ka Tavs skolnieks ir apdrošināts.

Reģistrē savu skolnieku Pirmklasnieku reģistrācija 

Sāc veidot uzkrājumu savam bērnam un saņem nodokļu atvieglojumus!

Uzzini vairāk