MOZAĪKU attīstošais konkurss: TREŠAIS uzdevums ir šeit!

MOZAĪKU attīstošais konkurss: TREŠAIS uzdevums ir šeit!

12. Nov 2016, 00:00 IrinaKabinetto IrinaKabinetto

Piedalieties mūsu radošajā konkursā! Otrā nedēļa tajā paskrējusi vēja spārniem! Bet nu jau priekšā trešais uzdevums!

Tas nav tikai konkurss.. Tas ir...


20161024221053-21870.jpg

Bet par visu pēc kārtas!

Kāda ir Mozaīku meistara konkursa būtība?

- Konkurss ilgst trīs nedēļas no 25.oktobra līdz 15.novembrim.

- Katru nedēļu saņemsi jaunu uzdevumu

- Tā rezultāta katru pirmdienu tiks izvēlēts nedēļas uzvarētājs

Nedēļas meistars saņems attīstošu mozaīkas veidošanas komplektu, kas tā arī saucas MOZAĪKAS MEISTARS.

BALVU FONDS

katru nedēļu izspēlēsim radošo komplektu Mozaīkas meistars

 

20161024131633-41126.jpg

Veidot mozaīku - tā ir burvīga nodarbe bērniem jebkurā vecumā, kas attīsta sīko motoriku, labvēlīgi iedarbojas ne tikai uz radošo spēju attīstību,bet arī garīgi attīsta bērnu. Vairāk par mozaīku priekšrocībām lasiet šeit->> 

 

20161024132116-99178.jpg

Komplekts Mozaīkas meistars ir aprīkots ar instrukciju latviešu un krievu valodā un komplektā atradīsi visu, kas nepieciešams radošam darbošanās procesam.

20161024132606-65674.jpg

Kabinetto Mosaic Studio tiešām rūpējas par vidi, mēģinot to nepiesārņot. Pēc lielu mozaīku pabeigšanas dažreiz paliek neizmantota java. No tās tiek veidotas dažādas figūriņas, kuri pēc aizcietēšanas izmantotas kā pamatnes komplektiem "Mozaīkas meistars". No otras puses piestiprināti magnētiņi.

Crazy vannas putas jautram vannošanās priekam

20160722195242-33281.jpg

„Kids Stuff Crazy” iepriecina gan mazuļus, gan skolas vecuma bērnus. Produktu klāstā ir vannas putas, formu veidojošas putas un krāsas, kas vannošanos padara par neaizmirstamu piedzīvojumu kā bērniem, tā vecākiem. 

Produkti ir dermatoloģiski pārbaudīti un droši – tie nerada kaitējumu ādai un ir viegli nomazgājami. Formu veidojošās putas četrās dažādās krāsās ļauj realizēt trakākos sapņus! Vannas putas maina krāsu un veido bagātīgu putu mākoni, savukārt krāsas bērnos atmodina mākslinieka azartu. 

DĀVANU KARTE 

uz vestastudio.lv nodarbībām

20161024213555-25250.jpg

LEĻĻU TEĀTRA BIĻETES

pēc izvēles uz izrādi novembrī 2 personām

20161024215425-93443.jpg

 

Konkursa noteikumi

  • Katru otrdienu līdz 11:00 tiks publicēts nākamais uzdevujms (kopā tie būs trīs),balsoties uz nedēļas tēmu. 

25.oktobrī

1.novembrī

8.novembrī

  • Uzdevumā būs pievienota minimālā nepieciešamā informacija uzdevuma veikšanai
  • Nedēļas laikā līdz 21:00 svētdienas vakarā dalībniekiem jāiesūta neliels fotoblogs (līdz 7 foto) ar mozaīkas darbiņa procesu un rezultātu.
  • Otrdienās līdz 11:00 noskaidrosim nedēļas uzvarētāju un paziņosim nākamo tēmu.

Vērtēšanas kritēriji

NOTEIKTI atzīmējiet tagus "Jauni mozaīkas meistari", bloga nosaukumā "Mozaīkas meistars (Vārds): 1.nedēļa. Pašā blogā norādiet autora vecumu.

- Neaizmirstiet izdomāt mozaīkai nosaukumu!

- 100% procesu izpilda bērns. Ļaujiet viņam piedalīties procesā un vecāki laipni iesaistās tikai paskaidrojot un palīdzot tikai kritiskās situācijās. Iesakām pēc iespējas ātrāk veikt uzdevumu, lai paspētu paveikt to termiņā, jo reizēm nav iedvesmas, nav īstā noskaņojuma vai ideju.

- Tāpat darbi tiks vērtēti pēc oriģinalitātes un idejām un darba kvalitāti (protams, autora vecums tiks ņemts vērā :)

Tik daudz par nedēļas balvām. Un tagad ...

 

UZMANĪIIIBUUUUUUUU...

GALVENĀ BALVĀ

20161024134235-16343.jpg

Neaizmirstama BALLĪTE JAUNAJIEM MOZAĪKAS MEISTARIEM 5 PERSONĀM!

Tā var būt dzimšanas diena vai vienkarša draugu sanākšana!Kabinetto Mosaic Studio vai pie uzvarētāja mājās! Radīsim foršākās mozaīkas, uzkodīsim gardumus un pat ceļosim laikā, kad mozaīkas vēl tikai radās! Īsts mozaīkas meistara piedzīvojums ar saviem draugiem!

UZMANĪBU! Galvenā balva tiks izspēlēta pēc nejaušības principa starp visiem TRĪS NEDĒĻU dalībniekiem. Tātad- lai pretendētu uz balvu, jāizpilda visi trīs uzdevumi.

MAMMAS UN UN TĒTI ARĪ PIEDALĀS!

20161024134742-67968.jpg

 

Kad bērni darbojas, arī mammas un tēti nereti vēlas iesaistīties! Aicinām arī mammas un tētus piedalīties atsevišķā konkursā, parādot savas zināšanas un radošo iedvesmu, izveidojot mozaīkas par jebkuru konkursa tēmu + no minētiem vai brīvas izvēles materiāliem.

Savu fotoblogu vari iesūtīt jebkurā dienā konkursa laikā līdz 15.novembrim.

Oriģinālākā darba autors saņems specbalvu- - Mozaīkas Mandala!

20161024134922-42735.jpg

Mandalas veidošanas gaitā ieslēdzas iekšējie mehānismi, kas ļauj visu mierīgi apdomāt, novērtēt un pat atrast problēmu risinājumus. Gatava mandala kļūs par lielisku interjera priekšmetu.

Vērtēšanas kritēriji:

Oriģināla, nestandarta ideja

- Izmantoti dažādi materiāli

- Kvalitatīva un rūpīga izpilde

- Sīkāks procesa un rezultāta apraksts (līdz 7 foto)- pacentieties, lai foto būtu atšķirīgs un īpašs- tas ir svarīgi novērtējumam

NOTEIKTI! Tags "Jaunie mozaīkas meistari", fotobloga nosaukumā MAMMA/ TĒTIS (autora vārds) mozaīkas meistars. Noteikti norādiet arī nosaukumu.

Fantazējiet, sapņojiet un piedalieties!

Un tā..

Uzmanību, Jaunie mozaīkas meistari!

3.NEDĒĻAS UZDEVUMS.
8.-13.novembris

 

 

Nu tad ķeramies klāt jau trešajam, fināla uzdevumam konkursā Jaunie mozaīkas meistari.

Kā jūs laikam jau esat sapratuši no attēla zemāk, šoreiz mēģināsim likt lietā radošos spēkus mozaīkā no olu čaumalām.
Mūsdienu mākslā un pat dizainā tas ir vesels dekoratīvais virziens. Ar olu čaumalām dekorē mēbeles, interjera aksesuārus, veido neticami skaistus panno. Speciāli priekš jums sagatavojām saiti iedvesmai.

Un tagad neliela meistarklase "Mozaīka no olu čaumalām" uzdevuma veikšanai

Darbam būs nepieciešams:

  • 4-5 olu čaumalas,
  • akrila krāsas (nopērkamas lielveikalos),
  • PVA līme,
  • sauss, tīrs sūklītis,
  • otiņa,
  • pamatne (biezs kartons, kastītes vāciņš, koka plāksne utt.)

Lūdzu, palīdziet bērnam sagatavot materiālus!

1. Kopā ar bērnu izvēlieties vienkāršu skici bez sīkām detaļām.

Padoms: pamatni labāk ņemt nelielu, ap 15x15cm. Sižetam var izmantot šādas ainas: jūras viļņi, debesis, koku zari, pļavas ar ziediem, kā arī bērna vārda pirmais burts vai pietiekoši lielas vienkāršas figūras.

Padoms: ja par pamatni ņem krāsaino biezo kartonu, rezultātā būs interesants efekts, jo kartona krāsa būs redzama starp čaumalu caurumiem.

20161108003203-30202.jpg

2. Izmazgajiet siltā ūdenī olu čaumalas un ļaujiet tām izžūt.

2а. No akrilkrāsām izvēlieties 2-3 krāsas, kuras liksiet lietā darba izpildē.

3. Ar akrila krāsu jānokrāso čaumalu ārpusi izvēlētās krāsās. Šim nolūkam ērti izmantot sausu sūkli. Izspiediet krāsu uz paletes (jebkurš kartons). "Uzvelciet" čaumalu uz diviem-trīm pirkstiem. Ar sūklīša maliņu ņemiet krāsu un ar īsiem, biežiem pieskārieniem vienmērīgi uzsmērējiet to uz čaumalas. Ļaujiet arī bernam piedalīties procesā - tas noteikti sagādās viņam prieku :). Atstājiet čaumalas žūt uz 3-4 stundām.

BET: krāsot nav obligāti. Jūs varat izmantot arī čaumalas dabiskā krāsā. Tas nekādīgi neietekmēs vērtējumu. Krāsas domātas, lai izdaiļotu pašreizējo ziemas monohromu aiz loga.

Tagad darba materiāls gatavs.

4. Uzzīmējiet/pielīmējiet uz pamatnes savu zīmējumu. Pirms līmēšanas padomājiet par to, kur un kādas krāsas materiāli tiks pielietoti (pielieciet materiālus bez līmes, lai saprastu). Kad tāda improvizēta skice jums patīk, sāciet līmēt.

20161108003506-50267.jpg
5. Līmēšana. Daram visu pakāpeniski, pa segmentiem. Ar otiņu uzsmērējiet līmi uz vienas nelielas zīmējuma daļas.

6. Nolauziet no čaumalas ap 1/3 daļu. Nolieciet pa gabaliņam olu čaumalas uz ar līmi apziestās vietas un piespiediet ar pirkstu/plastikāta nazīti, otiņas otru galu. Čaumalas gabaliņš saplīsīs un pielips pie pamatnes, nosedzot savu zīmejuma daļu. Tāpat turpiniet ar pārejo zīmējuma daļu.

6а. Izmantojiet mazus, atsevišķus čaumalu gabaliņus, lai aizpildītu kādas tukšās vietiņas, piespiežot čaumalas ar tiem pašiem instrumentiem.

20161108003732-52863.jpg

Padoms: sākumā aizpildam figūru (ja tāda ir domāta) un tad fonu. Lūdzu neaizmirstiet, ka figūrai uz fona jābūt labi redzamai :)

7. Fons: priekšroka tiks dots tām mozaīkām, kuru fons arī aizpildīts ar olu čaumalām.

Kad viss ir aizpildīts, ļaujiet darbiņam nožūt 24 stundas. Un jūsu mozaīka no olu čaumalām ir gatava! Tā var dekorēt dažādus priekšmetus - sākot ar atklātnītēm un līdz egļu rotājumiem.

Un, lūdzu, iemūžiniet fotogrāfijās savu radošo procesu!

- Ievērojiet rekomendācijas, un mozaīkas veidošanas process ies ātrāk un jautrāk, bet darbiņš būs skaistāks.

- Arī nosaukumu savai mozaīkai var izdomāt :)

- 100% procesu izpilda bērns. Ļaujiet viņam piedalīties procesā, jo vecāki laipni var iesaistīties tikai paskaidrojot un palīdzot kritiskās situācijās. Iesakām pēc iespējas ātrāk veikt uzdevumu, lai paspētu paveikt to termiņā, jo reizēm nav iedvesmas, nav īstā noskaņojuma vai ideju.

- Darbiņi tiks vērtēti, tai skaitā ņemsim vērā, kāda ir pati autora ideja un cik rūpīgs ir izpildīgums (jaunā autora vecums tiks ņemts vērā).

- NOTEIKTI atzīmējiet tagus "Jaunie-mozaīkas-meistari", bloga nosaukumu sāciet ar "Mozaīkas meistars (Vārds): 3.nedēļa. Pašā blogā norādiet autora vecumu.

Līdz 13.novembra plkst. 21:00 dalībniekiem jāiesūta neliels fotoblogs (ap 7 foto) ar mozaīkas darbiņa procesu un rezultātu.

Ļoti gribas uzzināt, kas kļūs par noslēdzošās nedēļas meistaru un saņems radošo mozaīkas komplektu Mozaīkas meistars?


20161108004118-93404.jpg

20161108004146-72770.jpg

UZMANĪBU!

3.nedēļas meistaru sagaida īpašs komplektiņš. Vai jūs zinājāt, ka "Mozaīkas meistars" ir izveidots pēc konstruktora principa? Tas nozīmē, ka uzvarētājs pats izvēlēsies figūras un mozaīkas materiālu krāsas, no kuriem veidos savas mozaīkas! Figūriņu klāsts ir diezgan plašs - ķirbīši, āboli, bumbieri, putniņi, kaķīši, mājiņas, pūcītes, zivtiņas utt.


20161108004243-15608.jpg

Atceramies, ka visi šis nedēļas darbiņi piedalīsies SIMPĀTIJU balvas izlozē Mamiņu kluba facebook lapā. Darba autors, kas savāks visvairāk balsu, saņems dāvanu karti mozaīkas nodarbības apmeklējumam Kabinetto Mosaic Studio, kur izveidos savu pirmo īsto mozaīku!

20161108005022-74529.jpg

 

Fantazējiet, sapņojiet un piedalieties!
Jūsu Mamiņu klubs
un Irina no

20161107221544-20392.jpg

https://kabinetto.wordpress.com/

https://www.facebook.com/kabinetto

IrinaKabinetto IrinaKabinetto 08. Nov 2016, 23:28 arule

Labvakar! Vecākiem ierobežojumu materiālos nav 😀 Galvenais, lai rezultāts būtu gaumīgs un kārtīgi izpildīts!

IrinaKabinetto IrinaKabinetto 08. Nov 2016, 13:08

Ja rodas papildus jautājumi - rakstiet šeit, ar prieku atbildēšu 😀

IrinaKabinetto IrinaKabinetto 08. Nov 2016, 13:08

Lai veicas!👋

IlvaV IlvaV 08. Nov 2016, 12:09

Superīgi! Biju jau noskatījusies uz darbiņiem no olu čaumalām.

čabule čabule 08. Nov 2016, 11:23

Ideáls uzdevums 😀