Interesantas aktivitātes laika pavadīšanai kopā ar bērniem. IESAKI idejas un laimē balvas!

Interesantas aktivitātes laika pavadīšanai kopā ar bērniem. IESAKI idejas un laimē balvas!

18. Mar 2020, 10:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Situācija pasaulē ir būtiski mainījusi mūsu ikdienas ritmu, un nu daudzi vecāki strādā attālināti no mājām, savukārt bērni tā vietā, lai kā parasti dotos uz bērnudārzu vai skolu, arī paliek mājās.

Kā aizpildīt dienas, lai kopīgi pavadītais laiks būtu vērtīgs un arī interesants? Dalies ar saviem ieteikumiem. Jūsu pieredzi apkoposim un dalīsimies ar to tālāk, lai pārējie vecāki varētu smelties iedvesmu jaunām aktivitātēm.

Tepat komentāros vai arī Māmiņu Kluba Facebook lapā pastāsti, kādas aktivitātes esat iecienījuši visvairāk – kādas rotaļas un spēles spēlējat, kādas grāmatas lasāt, kādas filmiņas vai multenītes skatāties, kurp dodaties pastaigās?

Starp visiem ieteikumu autoriem 27.martā izlozēsim piecus laimīgos, kuriem

dāvināsim LEGO DUPLO komplektus,

lai mājās pavadītais laiks būtu aizraujošāks

danjux danjux 19. Mar 2020, 16:19

Kamēr mūsu lielākais brālis - skolnieks - ciemojas pie radiniekiem, tikmēr ar mazāko dēliņu (2 gadi un 8 mēneši) dzīvojamies pa mājām.
Ko mēs pa dienām darām:

Rotaļas un spēles - mums lielā cieņā ir LEGO Duplo. Būvējam mājas, mašīnas un citas būves. Stellējam puzles, krāsojam grāmatas, zīmējam un līmējam. Pa vidu arī labprāt pamācamies burtiņus un dzīvniekus no brīnumkartītēm. Tāpat dēliņam ļoti patīk "gatavot ēst" ar saviem spēļu katliņiem, pannām un ēdieniem 😀 Tad visiem ir jāēd.

Grāmatas - tās mums ļoti patīk. Visvairāk patīk grāmata - kinostāsts "Zootropole", kā arī pasakas no pasaku grāmatas (visvairāk patīk pasaka, kur vectētiņš iestādīja rāceni un nevarēja izvilkt no zemes laukā. To viņš zina pilnībā no galvas 😀

Filmiņas un multenītes - no filmām skatāmies Zootropoli un Mīluļu slepeno dzīvi. Multenītes ir dažādas - šorīt iepatikās Ķepu patruļa. Citu dienu ir Cūciņa Pepa u.c. multenītes no Netflix vai no Bērnu stūrīša (Lattelecom interaktīvajā TV).

Pastaigas - tā kā šobrīd esam nedaudz apaukstējušies, tad no pastaigām atturamies. Bet kad esam veseli, tad labprāt aizejam uz netālo rotaļu laukumiņu pašļūkt no slidkalniņa vai pašūpoties.

filologe filologe 19. Mar 2020, 10:40

Meitiņām ir 2,5 un 1 gadiņš. Kad ārā ir saulains laiciņš dodamies uz tuvējo rotaļu laukumu, vecākajai meitiņai patīk spēlēties smilšu kastē un šūpoties, kā arī šļūkt no slidkalniņa, mazā pagaidām vēl skatās, ko dara lielā māsa. Mājās abas meitiņas ir sajūsmā par Lego, būve torņus, mājas, robotus. Ābam ļoti patīk arī spēlēties ar virtuvīti, dauzīties bumbu baseinā un zīmēt uz tāfeles. Vakaros kopā ar vecāko meitiņu pildam žurnālu Ķipars un Zaķēns Ziķeris, meitiņai tik ļoti patīk, īpaši darbiņi ar uzlīmēm. Ik pa laikam kopā liekam puzles, lasām pasakas. Meitiņām patīk arī piedalīties kopā ar vecākiem mājas uzkopšanā, īpaši mazgāt grīdas. Tagad kopā ar tēti dodas uz mežu pakaļ bērzu suliņām, stādam siltumnīcā sīpoliņus, grabjam vēl palikušās lapas. Mums kopā ir jautri un ikdiena tiek interesanti un izglītojoši pavadīta, bez viedierīcēm un televizora.

Iveria Iveria 18. Mar 2020, 21:12

Mazajam ir 1,9 mēneši. Šobrīd man ir darbs no mājām, tāpēc cenšamies apvienot darbu ar izklaidi. Lasam grāmatas kopā, liekam puzles, braucam ar mašīnām un skatamies multenenes - ļoti patīk jaunais Mini kanāls, kur iet dažādas animācijas filmas. Kā arī šodien kopā ar mazo piedalījāmies sapulcē caur Skype 😀

agucisk agucisk 18. Mar 2020, 11:51

Dodamies pastaigāties ārā - pa promenādi vai gājēju tiltu Carnikavā, mazajam pavisam drīz paliks gadiņš, līdz ar to pieaug interese kas notiek apkārt, cītīgi visu vēro un pēta 😀 Ļoti patīk visu krāmēt iekšā, ārā, likt kopā klučus