Ikvienam ir dota iespēja uzvarēt!

Ikvienam ir dota iespēja uzvarēt!

03. Jul 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cilvēka dzīvē ir brīdis, kas ir vienlaikus gan laimes, gan raižu pārpilns. Tu turi rokās savu jaundzimušo bērniņu un saproti, ka pasaule ir kļuvusi citāda. Redzot kādu daļiņu no sevis, savu nākotni un prieku, ikviens vecāks tic un cer, ka mazajam cilvēkbērnam dzīvē viss būs labi. Pieaugušie ir gatavi darīt visu, lai savam mazulim nodrošinātu gaišu un veselīgu nākotni. Taču gadās tā, ka vienlaikus ar prieku dažiem vecākiem nākas uzzināt par smagām diagnozēm. Onkoloģija.

Pēc šiem vārdiem zeme pazūd zem kājām, neviens nesaprot, kā dzīvot un cīnīties tālāk. Cīnīties nāksies ne tikai vecākiem, bet arī mazulim – gaišajam saules stariņam, kuram bija pavērās cerību pilna pasaule. Mazais nav viens. Neskaitāmi cilvēki ir gatavi palīdzēt šajā grūtajā ceļā, jo līdztekus medicīniskiem pasākumiem ļoti svarīgs ir arī emocionālais stāvoklis un apkārtējo atbalsts.

Kopš 2010.gada visā pasaulē notiek bērnu Uzvarētāju spēles. Tās ir īpašas sporta sacensības, kuru dalībnieki ir uzvarētāji jau pirms starta, viņi ir uzvarējuši savu diagnozi – onkoloģisko saslimšanu – un atgriezušies parastā dzīvē. Projektu 2010.gadā Krievijā iesāka starptautiskais fonds “Uzdāvini dzīvi”, un šo astoņu gadu laikā jau vairāki tūkstoši bērnu daudzās valstīs var nodarboties ar sportu un būt kopā ar ģimeni, jo viņiem savlaicīgi palīdzēja ārsti, psihologi, brīvprātīgie un vienkārši nepazīstami cilvēki – visi tie, kuriem nebija vienaldzīgs mazo liktenis.

Katru gadu bērni un vecāki no vairāk nekā 20 valstīm (Azerbaidžāna, Armēnija, Krievija, Baltkrievija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Indija, Kazahstāna, Latvija, Lietuva, Moldova, Polija, Portugāle, Rumānija, Serbija, Ukraina, Ungārija, Uzbekistāna, Vācija) piedalās “Uzvarētāju spēlēs”. Daudziem smagi slimiem bērniem sapnis par piedalīšanos sacensībās ir stimuls veseļoties un acīmredzams piemērs tam, ka pat vissmagāko kaiti var uzvarēt.

Tā, piemēram, Jeļizaveta Hohlova (11 gadi) no Liepājas ar diagnozi akūta limfoblastiska leikēmija “Uzvarētāju spēlēs” ir piedalījusies vairākkārt: “2015.gadā es piedalījos Uzvarētāju spēlēs. Bija ļoti interesanti. Man patika piedalīšanās peldēšanas un šaušanas sacensībās. Ļoti patika meistardarbnīcas, kur es meistaroju dažādus interesantus rokdarbus. Ļoti iespaidoja Turecka koris. Maskavā biju pirmo reizi, pilsēta ļoti patika, īpaši Kremlis un zoodārzs.” Pēc Jeļizavetas teiktā, viņa grib kļūt par veterinārārstu, tādēļ 20 gadu vecumā mācīsies akadēmijā.

Vēl viens varonis - Dāvis Saveļjevs Marovičs (12 gadi) no Liezēres – arī ir vairākkārtējs spēļu dalībnieks: “Es jau divus gadus piedalos Uzvarētāju spēlēs. Ļoti patīk, kā viss notiek, īpaši ekskursijas pa pilsētu. Ļoti patīkami, ka arī šogad man izdosies tajās piedalīties.” Dāvis sapņo kļūt par elektriķi vai automehāniķi (viņš vēl nav izlēmis), taču mēs esam pārliecināti, ka abās profesijās zēns kļūs par teicamu profesionāli. Viņam nav nekā neiespējama!

2018.gadā kompānija SPLAT ar prieku atbalsta “Uzvarētāju Spēļu 2018” starptautiskā posma organizēšanu, kas notiks Maskavā 3.-5.augustā, kā arī sponsorē braucienu uz “Uzvarētāju spēļu” fināla posmu Maskavā bērniem, kurus atbalsta vietējie fondi. Šogad Latviju pārstāvēs Bērnu Slimnīcas Fonda aprūpētie bērni.

SPLAT komanda tic, ka palīdzēt ir tikpat vienkārši kā tīrīt zobus un uzsāk labdarības zibakciju mazo varoņu – sacensību “Uzvarētāju Spēles 2018” dalībnieku – atbalstam.

Lai kļūtu par labdarības stafetes dalībnieku, sociālajos tīklos vienkārši jānopublicē sava fotogrāfija ar SPLAT zobu pastu vai suku, akcijas tēmturi #brush2help #latvianwinners un sirsnīgiem novēlējumiem. Jūsu patiesie vārdi palīdzēs tiem, kuri patlaban cīnās par savu nākotni, uzlādēs viņus ar enerģiju un ticību, kas viss ir iespējams. Bet mēs no savas puses palīdzēsim mazajiem varoņiem, kas jau ir uzvarējuši slimību un sporta sacensību atlases kārtas, nokļūt svētkos – vispasaules uzvarētāju spēlēs, kur viņi kārtējo reizi pierādīs sev un mums, ka dzīvē viss ir iespējams!

“Mēs ar prieku atbalstām šādu svarīgu iniciatīvu. Ikviens no mums vēlas sajust līdzās spēcīgu draugu, uzticamu biedru, zināt, ka viņš nav viens. Un mēs redzam, ka Spēlēm ar katru gadu ir aizvien vairāk partneru un atbalstītāju. Palīdzēt ir viegli, to var ikviens. Precīzāk, mēs varam visi kopā. Es lūdzu jūs atbalstīt bērnus. Tieši šodien mēs padarīsim pasauli mazliet siltāku, sniegsim ticību un cerību, ka viss būs labi,” saka kompānijas SPLAT valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Demins.

brush2help.com