Idejas uzkodām, kuras ņemt līdzi uz pludmali

Idejas uzkodām, kuras ņemt līdzi uz pludmali

17. Jun 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Termometra stabiņš vairs neliek uzdot jautājumus, vai vasara ir klāt. Vasara ir atnākusi un tā pa īstam, kad viss, ko kārojas, ir pavadīt dienu pludmalē. Un kāpēc gan to nedarīt, jo atpūta pie ūdens, apvienojot to ar rotaļāšanos, dauzīšanos, noteikti būs fantastiska diena, kas vēl ilgi paliks atmiņā.

Ar pavisam nelielu plānošanu, visam svarīgākajam līdzi ņemot arī veselīgu, veldzējošu un enerģiju sniedzošu maltīti, diena būs izdevusies.

Drošība pirmajā vietā

Gatavojot līdzņemšanai ēdienu, atceries, ka pirmajā vietā vienmēr ir pārtikas drošība. Tas nozīmē tīras rokas, tīrus produktus un tīrus traukus gatavošanas procesā, kā arī pārdomātu uzglabāšanu.

Lai izvairītos jebkādām ar pārtikas produktiem saistītām slimībām, rūpīgi pārdomā:

  • kādus produktus ņemt līdzi;
  • kādus produktu pagatavošanas veidus izvēlēties;
  • kā gatavos ēdienus uzglabāsi.

Ideāls risinājums ir aukstuma kaste vai soma ar ledus elementiem, kas palīdzēs ilgstoši uzglabāt produktus zemākā temperatūrā, taču, ja tev nav šādas iespējas, pirms došanās uz pludmali sasaldē pudelēs ūdeni un turi tās blakus iesaiņotajiem produktiem. Tā nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, jo produkti būs vēsumā, bet pēc tam pludmalē būs arī veldzējošs ūdens, ar kuru dzesēt slāpes.

Lai došanās uz pludmali neradītu liekas galvassāpes, jau dienu iepriekš izplāno, kādas uzkodas ņemsiet līdzi, un sagādā visu nepieciešamo. Gatavojoties izvēlies produktus, kuri ir viegli iepakojami, neizkūst un kurus viegli pludmalē varēs ēst arī mazākie līdzbraucēji.

Ņem līdzi gana daudz ūdens

Dodoties uz pludmali, noteikti neaizmirsti paņemt pietiekami daudz ūdens, lai visa ģimene varētu veldzēt slāpes. Lai arī cik ļoti varbūt kārotos kāds saldāks dzēriens, izvairies ņemt līdzi sulas vai limonādes, jo ne viens, ne otrs nesniegs pilnvērtīgu veldzējumu, nevajadzīgas kalorijas gan nodrošinās ar uzviju.

Lai padarītu ūdens dzeršanu interesantāku, pievieno tam augļu gabaliņus vai ogas. Piemēram, pievieno laima gabaliņu un piparmētru, zemeņu gabaliņus ar baziliku vai arī gurķu gabaliņus un mellenes. Ja šādas pārdrošas kompozīcijas nedaudz biedē, vari izlīdzēties ar klasiku - citrona šķēlītēm.

Bērniem draudzīgs ēdiens pludmalei

Ko likt somā ēdamu un kas garšos bērniem?

  • Uz pilngraudu maizes uzsmērēts zemesriekstu sviests ar banānu šķēlītēm.
  • Makaronu salāti: pilngraudu makaroni ar gabaliņos sagrieztiem tomātiem, papriku, sarīvētu burkānu, apsmidzinātu ar olīveļļu, garšvielām un cieto sieru.
  • Tortiljas ar dažādu variāciju pildījumiem pēc bērnu izvēles - sākot ar tortiljās ietītām žāvētām rozīnēm un dzērvenēm kopā ar zemesriekstu sviestu un ābola šķēlītēm, beidzot ar krēmsieru, kas papildināts ar iemīļotajiem dārzeņiem.
  • Labs risinājums būs arī šķēlītēs sagriezti gurķi, mazie ķirštomātiņi, burkānu, seleriju stienīši - viegli paņemt rokās un apēst.
  • Saldajam ņem līdzi, piemēram, ķiršus vai arbūza šķēlītes. Pludmales sezona sakrīt arī ar aprikožu un persiku sezonu, tāpēc tas būs īsts gardums pludmales aktivitātēs nogurušajiem. Augļus centies iesaiņot atsevišķā kastītē, lai tie nesaspiestos un arī pludmalē izskatītos tikpat kārdinoši kā mājās.
  • Dažādi rieksti.
  • Sausmaizītes, galetes.