Helovīns vai Mārtiņdiena?

Helovīns vai Mārtiņdiena?

25. Oct 2017, 00:00 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Pēc tam, kad bērnudārzos un skolās ir beigušies dārzeņu kompozīciju veidošanas svētki par godu Miķeļdienai, bērni un to mammas zina, ka pavisam drīz klāt būs Mārtiņdiena, kas jau 10. novembrī kļūs par iemeslu, lai celtu galdā zoss vai gaiļa cepeti, štovētus kāpostus, vilktu mugurā latviešiem pazīstamu pasaku tēlu maskas un dotos ielās, dziedātu ķekatu dziesmas un pie kaimiņu durvīm smaidīgi gaidītu saldumus, ko pēc tam kopā ar draugiem, kāpņu telpā sadalītu savā starpā. 

20171009142339-50879.jpg


Jau pavisam drīz, 31. oktobrī, teju visu pasauli pārņems izgrebto ķirbju un saldumu trakums.  Anglijā un Amerikā kā arī citur pasaulē daudziem jau šobrīd ir iespēja ar ķerrām vai speciāli sagatavotām piekabītēm doties ķirbju laukā un kopā ar bērniem izvēlēties sev tīkamākās lielās ogas, ko vest mājās un padarīt par galveno svētku rotu. 

Latvijā vecāku vidū viedokļi par šo svētku svinēšanu dalās. Ir vecāki, kas uzskata, ka svētki, kam nav nacionālas izcelsmes, nebūtu svinami, savukārt - otri uzskata, ka svētku NEKAD nevar būt par daudz un paralēli kostīmu gatavošanai bērnudārza Mārtiņdienas pasākumam, kopā ar bērniem grebj ķirbjus un dodas saldumu medībās pie kaimiņiem. 

Vai un kā Tu gatavojies Helovīnam? Varbūt savā ģimenē dod priekšroku Mārtiņdienai? Tu zini, ka svētku nekad nevar būt par daudz - tāpēc svini abus?!  


Gatavojies helovīnam? dari to kopā ar bērniem ->>> 

Svinēsi Mārtiņdienu? - Atceries par latviskajām tradīcijām