Gustavs ar vecākiem dodas Bērnudārza MEDĪBĀS!

Gustavs ar vecākiem dodas Bērnudārza MEDĪBĀS!

08. Jan 2016, 15:47 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Nu ir sagaidīts tas vecums...pusotrs gads, kad mammai par spīti visam un valstij, kurai mūsu bērni ir vienaldzīgi, tomēr nāksies atgriezties darbā, un līdz ar to arī bērnam gaidāmas lielas pārmaiņas - būs jāpierod pie jaunām otrajām mājām - BĒRNUDĀRZA

Līdz ar to...es vēlos, lai šī vieta un aura ir gaiša un pozitīva, kur gribas atgriezties, un kur audzinātajas ir ieinteresētas par savu darbu un galvenais atdevi attiecībā uz bērniem. Tā, kā uz valsts bērnudārzu mēs varam cerēt vien uz 2016.gada septembri, tad līdz tam mums nepieciešams atrast Privāto Bērnudārzu, kur mūsu bērniņam uzsākt šo jauno dzīvi.

Visus meklējumus sāku ar Google.lv, kur bija jāatrod visu Privāto bērnudārzu saraksts Rīgā. Uzgāju lapu BĒRNUINFO.LV (http://bernuinfo.lv/info/108-riga-lidzfinansetie-privatie-bernudarzs-saraksts.html)...kur dabūju visu privāto bērnudārzu sarakstu, kuri strādā ar līdzfinansējumu

Un tad, sāku atlasīt visus iespējamos bērnudārzus, no Juglas, Teikas, Purvciema, Čiekurkalna un Sarkandaugavas rajona (paši esam no Vecmilgrāvja), kas būtu paceļam uz darbu. Lai būtu ērti aizvest, un mājupceļā paņemt. Izrādījās, variantu ir daudz, ko es negaidīju. Un tad attiecīgi, katram bērnudārzam uzreiz meklēju mājaslapu, lai uzzinātu svarīgāko informāciju, kas man ir svarīgi:

#mēneša maksa kopējā (lai zinātu kādu summu jāsedz vecākiem atņemot līdzfinansējumu 228 EUR),

#ēdināšanas izmaksas dienā;

#Bet saskāros ar vēl vienu summu - vienreizēja iestāšanās maksa (kas sedz materiālu iegādi visam periodam, ko bērns aizvada dārziņā, neatkarīgi no tā, cik ilgi viņš tajā mācās). Summas bija sākot ar 50 - 100 EUR. 

Atsauksmes meklēju arī Facebook - sadaļā Bērnudārzi&Aukles, kas bija noderīgas. 

20160108154538-24128.jpg

Pašās beigās palika 6 bērnudārzi:

1) Skola "Poga" (300 EUR/ 3,20 ēdināšana dienā); Veras vaļā jauna grupiņa. 

2) "Mārīšu dārziņš" (180 EUR (šo summu līdz galam neizpratu, jo ar līdzfinansējumu tāpat jāmaksā 30 EUR) / 3,85 ēdināšana dienā / 75Eur iestāšanās maksa); Ir vieta.

3) "Laumiņas rezidence" (270 EUR / 4,00 ēdināšana dienā); vietu nav, jāstāv rindā

4) "Maziņš ES" (270 EUR / 3,50 ēdināšanas izmaksas); ne īsti pa ceļam.

5) "Lāsīte" (285 EUR / 3,60 ēdināšanas izmaksas);  vietu nav, jāstāv rindā

6) "Prosum" (300EUR / 3,10 ēdināšanas izmaksas).  vietu nav, jāstāv rindā 

Jau sākumā sapratu, ka tur kur vietas nav, un rindā vairāk kā 40 bērni - cerības nav. Galējā izvēlē paliek - Skola "Poga" un "Mārīšu dārziņš". Un, lai sajusto to īsto vietu, visa ģimene devāmies ar dārziņiem iepazīties tuvāk, izstaigāt telpas, kurās savas dienas aizvada mazākie bērnu, un kur būtu jāiejūtas arī manam dēliņam. Lai gan sākumā pēc manām iekšējām sajūtām likās, ka atšķirībām būtu jābūt minimālām, un galējo izvēli noteiks naudas jautājums, tomēr virsroku ņēma iekšējās sajūtas. 

Protams, katram ir savas sajūtas un iekšējais redzējums, uz to, ko es vēlos tur redzēt un sajust, un, protams, tam seko arī attiecīgi secinājumi un ĪSTĀ izvēle. 

Mūsu gala izvēle ir Skola "Poga", par ko esam priecīgi, vide gaiša un sakārtota, patika pārdomātā darbošanās un vides iekārtošana. Arī Gustavs tur jutās ērti, sāka pat spēlēties un iejusties, ka beigās negribēja iet prom, manuprāt, tas ir labs rādītājs uz to, ka bērns tur jūtas labi un ērti. Un visi šie argumenti arī noslēdza mūsu gala izvēli. Bērna labsajūta ir svarīgāka par visu pārējo!!!

20160108154601-40730.jpg

Jau esam sākuši sagādāt papildus drēbītes un vajadzīgās lietas, kas dēliņam būs nepieciešamas apmeklējot bērnudārziņu.

Nu gaidam 25.janvāri, kad uzsāksim bērnudārznieka gaitas skolā "Poga".

Jolanta, Gustavs & Tētis =)

10. Jan 2016, 11:13 Fulci

Tas sakums man laikam ne ta noformejies, vairak domats par to, ka bernam nav vietas valsts darzina..un lidz ta pienaks, vecakam jasaskaras ar faktu, ka jārakājas, jamekle info par to, kur meklet privatos darzinu, vel iespet tos apskatit, un saprast vai maz tie ir pa KABATAI...jo ka jaunai gimenei, ir dazadi izdevumi, lai nodrosinatu drosu vidi un labus apstaklus visai gimenei. Un ja valsts darzina janosedz vien edinasana, te jasaskaras ar papildu izdevumiem. Un vai tas ir godigi pret mums, vai mes esam vainigi ka nav vietu Valsts darzina.
Es gribu un velos lai delins iet darzina, apgust ko jaunu, macas komunikaciju ar citiem..utt. Ta ir lieliska iespeja apgut valodu un daudz ko citu, kas bernam nak tik par labu. Tapec tik daudz pulu veltiju, lai savam delinam atrastu isto un labako bernudarzu!!!

Fulci Fulci 09. Jan 2016, 23:49

No tevis rakstītā nav īsti skaidrs, vai sāpe ir par to, ka nav semestra vidū brīvu pašvaldības dārziņu, vai arī, ka bērna 1,5 gada vecumā jāatgriežas mammai darbā.

Man arī ir mazulis gadu un 3 mēn vecs, drīz iesim cauri tam, kam tu tikko izgāji - patiesībā, atvēru rakstu r domu - cik forši, būs iespēja palasīt citu pieredzi, bet reāli dusmas uznāca jau pašu sākumu izlasot.
Jau tagad interesējos, taču saņemu kaudzēm nekonkrētu atbilžu-vai nu vietu nav, vai lai interesējos mēnesi pirms turp būtu jādodas.Taču kaut kā nenāk prātā čīkstēt cik sūdīga valsts, vairāk novērtēju to, ka manam bērnam ja nemaldos līdz 16 gadiem būs iespēja saņemt bezmaksas ārsta pakalpojumus, ka manam bērnam par pašvaldības darziņu nebūs jāmaksā utt. Ka esmu varējusi tik ilgi palikt mājās un ka pēc pat tik ilga laika ir darbs kur atgriezties. protams, par pabalstiem arī.
Nevar uz nevienu paļauties, par saviem bērniem jāgādā pašiem un jābut paticīgiem par to, ko dod. Ir tikai dažas valstis Eiropā, kur saņem to ko mēs - lielākoties 6mēn(ieskaitot pirmsdzemdību atvaļinājumu)!un viss-atpakaļ darbā.
Lūk tur var diskutēt vai 6os mēnešos mazais gatavs palikt bez mammas, bet nejau 1,5g. Jo kā gan var noteikt, kad tad beidzot ir gatavs? Cits 1,5 , cits uz skolu aizjot...un ko, tad līdz skolai lai mamma mājās dzīvos un valsts izmaksās ik mēnesi pabalstus?

09. Jan 2016, 18:58 Vasja

Nu skatisimies kas notiks pec maija...cerama ka gan valsts, gan pašvaldibas finansejums turpinasies...vai cerams pašvaldiba uznemsies šo lidzfinansejumu pilniba.
..jo ja nevar nodrosinat valsts darzina vietu..lai lidzfinanse privatos.

Fulci...nevis gaudotājas...nav ko apsaukaties! Protams, darba vieta ir svariga...bet svarigaks ir berns, kurš 1.5 gada iesak liela cilveka dzivi...un vai tiesam vins tam ir gatavs pats...bez vecaku gribas ???? Un ja valstij rupetu...atbalstitu ar finansejumu..nevis grieztu to nost vai atceltu maija. Uz ko tad vecaki var paļauties???

09. Jan 2016, 18:49 laura.

Sanak 300€ - 228€ (ja nekas nemainas)=72€ + (3.2 × apmekleto dienu skaits) = videji 140€/menesi.
Šoreiz svarīgāka bija vide...kā summa, berna laba darisim visu!

Fulci Fulci 08. Jan 2016, 23:45

"valstij, kurai mūsu bērni ir vienaldzīgi" - tieši tapēc , ka ir tik vienaldzīgi esi varējusi līdz šim palikt mājās ar bērnu un saņemt pirms/pēc dzemdību pabalstus, bērnu kopšanas pabalstu, vecāku pabalstu...
Kad beidzot mammas "gaudotājas" sapratīs, ka patiesībā Latvijā mēs saņemam ļoti daudz, kad mūsu ģimenē ienāk mazulis... Kas jums trūkst-līdz cik gadiem tad būtu darba vieta jāsaglabā, mājās dzīvojošās mammas jāuztur?
ir jāsaprot, ka mazais aug un ir jālaiž savā dzīvē(dārziņā).