Gulta, gultiņa... ir idejas, kā iztīrīt matraci?

Gulta, gultiņa... ir idejas, kā iztīrīt matraci?

21. Aug 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viena no lielākajām blakus sāpēm šajā problēmā ir tā, ka tiek piečurāta gulta. Drēbes, palagus ir iespēja izmazgāt – bet ko darīt ar matraci?

Kad mums sākās "slapjās naktis", protams, pirmās reizes nebijām sagatavojušies, un tā arī neatradu sakarīgu padomu, kā tīrīt matraci. Ja jums tāds ir zināms, noteikti padalieties ar idejām. Nu ja, un matracis tapa piečurāts ne vienu reizi vien. Rezultātā smirdēja ne pa jokam.

Manis izmēģinātie "slapjā matrača" risinājumi:

  • Mēģināju matraci mazgāt, ārā lietū atstāt, bet likās, ka smird tik un tā. Var jau būt, ka man bija paranoja. Jo mazgājot tos palagus, katru rītu novācot gultas veļu, likās, ka viss smird, visa istaba smird. Kad sapratu, - tā nav nejaušība, ka šai gultā slapināšanas problēmai ir jāpievēršas nopietnāk, tad arī sāku gudrot, ko lai dara ar matraci.
  • Neko labāku neizdomāju, kā to mainīt. Nopirkām jaunu matraci.
  • No vienreizlietojamajiem paladziņiem, nu tiem, ko parasti pērk zīdainīšiem, jēgas nav, jo man puika mēdz rotēt pa gultu. :D Grozoties viss, ko paklāj apakšā, tiek aizstumts prom.
  • Vīrs reiz izdomāja, jāpērk vaskadrāna un jāpiešuj pie matrača. Lai cik dīvaini nebūtu, tā arī izdarījām, bet tā vaskadrāna tomēr diezgan bieza, lai arī palags pāri, tomēr man šķita, ka īpaši ērti nav, tāpēc noņēmām nost.

Viens risinājums atrasts!

Tad sanāca dienas, kas bija jāpavada slimnīcā un ideja bija rokā! Jo slimnīcā jau katra gulta tiek iepakota, lai nodrošinātos, ka nav jāmaina matrači, bet tikai gultasveļa. Plēves pārvalks matracim. Un guļot tāds nemaz netraucē. Protams, dažreiz iečabinās, tomēr kopumā ir ok. Tā nu mums tagad ir šādi iepakota gulta. Un Drynites. Lai ko teiktu neirologs, ka mēs no problēmas netikšot galā, ja tādas valkāšot, lai viņš iet ieskrieties un pats mazgā drēbes.

Kā jau iepriekš rakstīju, es nespiežu bērnu katru nakti tās vilkt, lai viņš izvēlas pats, vai vilks vai ne, un šādi dzīvojot, gultasveļa jāmazgā reizi nedēļā varbūt un matracis ir sauss. 

Māmiņu klubs

20121128173408-44521.jpg

Meklē atbalstu, noderīgus ekspertu padomus:

www.bernuenureze.lv