Foršā piedzīvojumu filma visai ģimenei - Džims Poga

27. Aug 2018, 16:52 Banija Banija

Pirms atgriezties dārziņā, mēs cenšamies noķert katru iespēju, kā padarīt ikdienu interesantāku un aizraujošāku. Tāpēc pagājušajā nedēļā kopā ar Robertu un Laumu devāmies uz kino. Tiesa, šoreiz nevis uz kārtējo multenīti, bet gan uz filmu.

Neskatoties uz to, ka filma paredzēta bērniem sākot no 7 gadu vecuma, Roberts visu filmas laiku nosēdēja teju nekustīgi, pēc tam piedzīvoto raksturojot vienā teikumā – man filma patika no sākuma līdz pašām beigām. Sakiet gan, kur vēl labāks novērtējums!

Man no bērnības palikusi trauma par fantāzijas filmiņām, jo ļoti, ļoti nepatika Bezgalīgais stāsts ar lielo, lidojošo suni, taču šī filma patika ne tikai Robertam, bet arī man. Un arī mazā Lauma lielāko daļu filmas noturēja savu uzmanību, vērojot uz ekrāna notiekošo.

Filmas darbība sākumā norisinās Rītdienas zemē – fantastiskā, bet mazā saliņā, kur dzīvo arī lokomatīves vadītājs Lūks un Džims Poga, kurš ir atradenis. Kādu dienu salas karalis pie sevis izsauc Lūku, lai paziņotu, ka sala ir tik pārapdzīvota, ka kādam tā ir jāatstāj. Piemēram, Emmai. Emma ir Lūka uzticamā lokomatīve. Loģiski, ka Lūks ar kaut ko tādu nav mierā un ir gatavs salu pamest kopā ar Emmu, bet Džims Poga ir gatavs doties līdzi. Un tā sākas viņu brīnumainais ceļojums. Drosmīgs, draudīgs, bet ar laimīgām beigām. Protams, jo vai gan pasakās var būt savādāk?

Ja kopā ar savu mazo skolēnu vai bērndārznieku meklē, kā interesanti pavadīt kādu lietainu dienu, tad filmiņa par Džimu Pogu būs lieliska izvēle, jo tā uz nepilnām divām stundām jūs aizvedīs uz pasaku zemi, kurā notiek brīnumi un uzvar labais.

Lai forša skatīšanās!