Europapark - bērnu sapnis piepildījās!

Europapark - bērnu sapnis piepildījās!

31. Aug 2014, 22:27 lauvinja lauvinja

Šīs vasaras lielākais piedzīvojums – ceļojums uz īstu, lielu atrakciju parku – Europapark. Parks atrodas maz mazītiņā pilsētiņā Rust uz Vācijā, tikai dažus kilometrus no Francijas robežas apmēram 2000 km no Rīgas. Europapark tiek minēts kā viens no lielākajiem Eiropas atrakciju parkiem.

Izdarot izvēli, izskatījām dažādus variantus par atrakciju parkiem, bet šeit bija iespēja apvienot bērnu sapni un manas alkas pēc kalniem, jo dažu desmitu kilometru attālumā no Rust atrodas Švarcvalde ar gleznainiem, egļu mežiem apaugušiem kalniem.

Kā jau visos atrakciju parkos arī šeit ieejas biļetes nav lētas:

Vienas dienas biļetes:

Bērniem līdz 4.g.v ieeja bez maksas;

Bērniem no 4 līdz 11 g.v 36 eiro;

Pieaugušajiem 41 eiro.

Ir pieejamas arī divu dienu biļetes, kas ir nedaudz lētākas. Tomēr tā vien gribas piebilst, ka katrs iztērētais eiro bija bērnu emociju vērts. Bez tam atrakciju parks tiešām strādā no 9 rītā līdz pat 9 vakarā, ja ir daudz cilvēku. Emociju bija ļoti, ļoti daudz. Cenā iekļautas visas atrakcijas cik vien sirds kāro un laiks ļauj. Papildus par to pašu cenu var baudīt dažādus šovus un kino. Pilns saraksts ar cenām šeit.

Atrakcijas ir piemērotas dažādiem vecumiem, precīzāk tiek dalītas pēc auguma. Ir mazo bērnu atrakcijas līdz 120 cm, šajā zonā ir pieejama arī ratiņu novietnes un speciālas labierīcības aprīkotas ar visu nepieciešamo mazuļu aprūpei un ja ar to ir par maz, tad ir speciālas telpas mazo pārtīšanai, auklēšanai, kurās ir pieejami sertificēti speciālisti krūtsbarošanā un mazuļu kopšanā. Es gan nezinu kādā valodā viņi ir spējīgi komunicēt.

Viena no atrakcijām ir pieejama no 130 cm un vēl divas no 140 cm, pārējās neskaitāmās atrakcijas ir pieejamas visiem. Šis punkts mums bija būtisks pie parka izvēles, jo mazākais no ģimenes ir tikai 125 cm garš! Bez tam, nedomājiet, ka varēs samuldēt un izspraukt tāpat, bērnus rūpīgi mēra pie ieejas atrakcijās! Bez tam šmaukties būtu neprāts arī drošības dēļ.

Bijām mazliet nobažījušies par ēdināšanu parka teritorijā, jo šķita viss būs netverami dārgs, bet jāatzīst, ka tik traki nebija – normāls otrais ap 7-8 eiro tāpat kā lielā daļā vācijas pilsētu, kebabi un picas gabaliņi bija pieejami arī par 3-5 eiro. Uz parku līdzi ņēmām veikalā pirktu ūdeni, jo maksāt par ½ l pudeli 3-4 eiro mums tomēr negribējās.

Lai arī nebijām pašā top sezonā, joprojām pie pieprasītākajām atrakcijām bija 30-40 -60 pat 95 minūšu rinda. Atklājām, ka rindas bieži vien „slēpjas” telpās, tāpēc  noderīgi bija apskatīt norādes par rindas aptuveno garumu pie ieejas atrakcijā, jo tas ļauj izlemt stāvēt vai meklēt citu atrakciju.

Parka atrakciju karte sadalījumā pa valstīm.

Apmetāmies blakus (blakus, tas ir 5-7 minūšu kājām ejamā attālumā līdz atrakciju parkam) esošajā kempingā, kura cenas ir gana draudzīgas – 22 eiro par nakti + 6 eiro par dienu (atrakciju parka autostāvvieta maksā 5 eiro par dienu). Cena ir par vienu auto un vienu telti, dušu lietošana iekļauta cenā. Ir bērnu rotaļlaukums, ja vēl kādam pietiek enerģijas pēc atrakciju parka apmeklējuma. Mazliet mīnuss, nebija iespēja kaut ko pašiem pagatavot, jo lielākoties tur ļauži ierodas ar kemperiem, kur ir iespēja pašiem šmorēt, telšu ir salīdzinoši maz.

Pilsētiņa visa strādā uz šo atrakciju parku, ir vesels viesnīcu komplekss, no kura ar speciālu vilcieniņu var nokļūt pa tiešo atrakciju parkā. Divi pārtikas veikaliņi gan atrodas tālākajā stūrī no atrakciju parka un kempinga, bet pēc intensīvas dienas parkā un sātīgām pusdienām, pietika vien ar  uzkodām pirms nakts miera.

Emocijas tiešām sita augstu vilni un mazākais, izejot otrā dienā no atrakciju parka, pārguris, bet laimīgs, apraudājās un paziņoja, ka gribot pārcelties uz dzīvi šajā atrakciju parkā. Arī vecākiem bija interesanti, jo neviens no mums nebija bijis īstā atrakciju parkā. Filozofējām, ka forši būtu, ja šāds atrakciju parks būtu tuvāk un mazākais bērns mazliet lielāks, varētu bērnus no rīta uz parku aizvest un paši baudīt dzīvi pa savam.

Viens nu gan ir skaidrs – atrakciju parka apmeklējums bija mūsu bērnu lielākais šī gada piedzīvojums un jau šobrīd mazie kaļ plānus, ka vajadzētu kādu parku apmeklēt jau nākamgad. Kā būs – to rādīs laiks!

Lai jūsu bērniem izdodas piepildīt savus sapņus!

 

meiva meiva 01. Sep 2014, 09:20

O, izskatās ka bijusi laba izklaide. 😀 Arī mani vilināt vilina atrakciju parki. Labi ka nu ir iemesls uz kādu šo vēlmi "nogrūst". Jo bērni taču grib! 😃

01. Sep 2014, 07:33

Bērniem jau superpiedzīvojums! 👍 Atceros, kā es arī attiecīgā vecumā par kaut ko tamlīdzīgu sapņoju, bet vēl joprojām neesmu bijusi nevienā atrakciju parkā. Varbūt kaut kad ar meitu, ja viņa vēlēsies!