Esmu pārsteigta- mans bērns lasa!

Esmu pārsteigta- mans bērns lasa!

07. Mar 2014, 14:52 mamma27 mamma27

Adrianam pēc divām nedēļām būs jau 6 gadi. Burtus mēs jau mācījāmies sen un pazina visus burtus viņš jau piecos gados. Tad nu man kā mammai gribējās,lai arī bērns lasa. 

Pati sāku skolā iet ar 6 gadiem un lasīt mācēju.Un tad nu bija doma- Adrianam arī jāmāk lasīt! Jau pus gadu cītīgi cenots viņam mācīt ,ka jāsauc zilbes kopā ,jāvelk kopā pa burtiņiem un ko tik ne.Bet šis kā īsts auns ne pa kam necentās un nedarīja kā es teicu. Vēl mēnesi atpakaļ mēģinājām lasīt no slavenās grāmatas MILJONS. Bet šis tik nosauc burtus un kopā nevelk. 

Aprunājos ar dārziņa audzinātāju vai viņi arī ko jau mācās dārziņā. aprunājos darbā ar logopēdi kā labāk darīt.Bet šis neko!

Un šodien Adrians palika mājās. Mēs spēlējoties paņēmām koka burtiņus. Sāku likt viņam vārdus. SUNS.MĀJA. ZAĶIS. OMĪTE. Viņš pa zilbēm sāk vilkt kopā un visus izlasa. Pirmais šoks protams man:Vai tiešām izlasīja vai netīšām sanāca. Lieku citus vārdus.

20140307114210-21453.jpg Atkal izlasa. Nu jau prieks pašam ,ka viņam sanāk. 

Arī es pamatīgi sapriecājos. Tā es liku un viņš lasīja veselu pusstundu. Tad jutu ,ka viņš jau sāk piekust ,teicu,ka šodienai pietiks. Lai nepārpūlās un vēlme pēc lasīšanas nezūd ,bet tikai pastiprinās. 

Esmu neizsakāmi laimīga,ka mans puika sācis lasīt vienkāršus vārdus. Tas man šķiet nenormāli liels sasniegums!20140307114144-13887.jpg

Kā jūsu bērni sāka lasīt? Cik gados tas notika?Vai atceraties kā pašas iemācījāties lasīt? Padalieties pieredzē!

mamma27 mamma27 07. Mar 2014, 16:00 raula

Jā, bez tā jau nekādi neiztikt😃
Un par to turpmāko protams! Mums tagad liels darbs priekšā ,lai lasīšana tiešām iepatiktos.